Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petades igen: ”Tycker andra presterar bättre”

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Bara sju starter i allsvenskan - och mot Europa bänkades Emir Kujovic på nytt.

Efter matchen förklarade Kim Bergstrand varför.

– Vi tycker att andra spelare presterar bättre så klart, säger han.

Djurgården tog sig vidare till Europa Leagues tredje kvalrunda med nöd och näppe efter en 2-1-seger hemma mot Europa FC från Gibraltar. 

Ännu en gång valde Djurgårdens tränarpar Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf att sätta Emir Kujovic på bänken. Senaste gången Kujovic startade en match för Djurgården i Europaspelet var den 19:e augusti mot Ferencvaros. 

Har spelat sju allsvenska matcher

Dessförinnan var det mot Mjällby i allsvenskan den tolfte augusti. Sedan dess har stjärnan fått inleda matcherna på bänken. Totalt har Kujovic fått starta sju allsvenska matcher denna säsong. På presskonferensen efter segern över Europa fick Kim Bergstrand förklara hur tränarduon resonerar kring anfallssituationen.

– Jag ska inte recensera det här men det är för att vi tycker att andra spelare presterar bättre så klart, säger Kim Bergstrand.

Har han inte egenskaperna som ni vill att en anfallare ska ha längst fram?

– Det är som jag sa, andra presterar bättre i den rollen.

Vad krävs för att han ska kunna ta en startplats? Vad behöver han förbättra?

– Prestera bättre.