Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petade stjärnan: ”Jag köper inte förklaringen”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Hammarby krossade Varberg i svenska cupen. 

Då bänkades Jeppe Andersen av Stefan Billborn. 

Efter matchen var dansken besviken.

– Jag köper så klart inte förklaringen, säger han.

Hammarby vann stort mot Varberg Bois i svenska cupen. Segersiffrorna skrevs till hela 5-1 efter att Alexander Kacaniklic, Aron Johannsson och Muamer Tankovic gjort målen.

Men det som förvånande många mest på förhand var bänkningen av lagkaptenen Jeppe Andersen, som varit given i laget och startade 26 matcher förra säsongen.

I stället fick Darijan Bojanic och Junior spela tillsammans centralt.

– Självklart vill man vara på planen från början i den första matchen. Det är tråkigt att sitta på bänken, men det är vår första match. Det kommer fler matcher i framtiden. Just nu är det en stor konkurrens på mittfältet, det är bara att bita ihop, säger dansken.

Lagkaptenen bänkad

Har du pratat med Stefan Billborn?

– Ja, det har jag.

Har du fått en förklaring?

– Ja.

På frågan om Jeppe Andersen tolkar bänkningen som en ren petning på grund av konkurrenssituationen svarar han respektfullt.

– Ja, det är av konkurrensskäl.

Du är lagkapten, är det speciellt?

– Ja, det är det. Jag är inte van vid det, jag kommer inte ihåg sist jag var bänkad, det måste ha varit sex eller sju år sedan. Det är nytt och det är inte roligt. Men återigen, det är inte jordens undergång. Jag måste bita ihop och jobba hårdare.

Vad var Billborns förklaring?

– Inga kommentarer.

”Så klart köper jag inte förklaringen”

På frågan om han köper tränarnas förklaring svarar Andersen:

– Nej, det gör jag inte. Jag köper så klart inte förklaringen. Sedan behöver media inte veta allt som händer i klubben eller på Årsta. Jag vill inte säga för mycket.

Hur känns det att vinna matchen?

– Det var första vinsten på en lång tid. Det är bra att vi vinner med 5-1, samtidigt var det inte vår bästa match även om vi gör fem mål. Varberg hade för många chanser och vi hade inte kontroll på matchen. Vi gör många mål, man kan väl säga att vi började som vi slutade fjolårssäsongen.

Kommer du att spela mot BP?

– Vi får se.