Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Petade stjärnan: ”Han kommer att hata mig”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Astrit Selmani bänkades i derbyt mot AIK. 

Nu förklarar tränaren Milos Milojevic varför han petade storstjärnan. 

– Han kommer att hata mig, säger Milojevic i Disocvery Plus. 

– Jag visade när jag kom in att jag är ett ständigt hot hela tiden, säger Selmani.  

Hammarby besegrade AIK i säsongens sista Stockholmsderby. Inför ett fullsatt Tele 2 arena vann Bajen med 1-0. Stor matchhjälte blev Akinkunmi Amoo som avgjorde. 

Inför matchen, och när startelvorna släpptes, stod Bajen-tränaren för en överraskning. Han valde att bänka Astrit Selmani. 

– Vi tänkte att mot deras backlinje behöver vi lite mer skicklighet och snabbhet. Men Astrit är vår anfallare nummer ett och jag hoppas att han kommer in i matchen, motiverade Milojević beslutet i Discovery plus strax före avspark. 

Milojević: ”Håll käften och spela”

Efter matchen utvecklade Milojević sina tankar om Selmani. 

– Han är en toppenanfallare. Men vi tänkte att han kommer möta två bra försvarare som kommer sparka ner honom. När han i stället kommer in i andra halvlek så kommer han vara fräsch och de kommer vara trötta, säger Hammarbys tränare och lägger sedan till: 

– Han kommer hata mig i två dagar men jag tror han att han är glad nu. Nu ska jag säga till honom: ”Håll käften och spela”. 

Selmani om petningen

Astrit Selmani berättar efter matchen att han fick beskedet i fredags, och att Milojević trodde att det här laget skulle vinna matchen.

– Det är hans beslut, det får han ta. Det jag kan göra är att komma in och göra skillnad, det är mitt jobb, hans jobb är att ta ut ett lag som ska vinna och mitt jobb är att försöka göra så vi kan vinna. Vi får se nästa match hur det blir, säger anfallaren.

Milojević sa att du skulle ”hata honom i två dagar”.

– Det förstår vem som helst att man vill spela ett derby. Tror ingen är glad över att sitta på bänken i ett derby, man vill göra skillnad. När man inte kan det får man heja på laget så mycket man kan, men jag visade när jag kom in att jag är ett ständigt hot hela tiden, skapar jäkligt många lägen och hotar deras backlinje konstant i 40 minuter.

– Jag måste fortfarande visa att jag vill spela, det är hans beslut om jag ska spela, så är det mitt beslut om jag vill gräva ner mig eller fortsätta leverera.