Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petad i Danmark – nu hetast i allsvenskan

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Två mål och två assist på tre matcher.

Mittbacken Rasmus Lauritsen har efter tunga tiden i Danmark blivit en nyckelspelare i Norrköping, och är kanske en av allsvenskans mest underskattade spelare.

– Jag känner fortfarande att det finns mycket jag kan förbättra, säger han.

IFK Norrköping har inlett allsvenskan med tre raka segrar. På lördagen jagar de en fjärde när de flyger upp till Östersund. 

– Det känns bra att ha vunnit tre raka matcher, men det är mer det än att vi är serieledare. Det är för tidigt att börja kolla på tabellen, säsongen är lång, säger mittbacken Rasmus Lauritsen.

Han kom till Norrköping inför förra säsongen, när Andreas Johansson hade lämnat och ingen riktigt visste hur laget skulle klara sig defensivt. 

– Det var mycket i början där. Många frågor om att ersätta Andreas Johansson och så där. Men det är inte min grej att fokusera på, säger Lauritsen. 

Tufft i början i Norrköping

Mittbacken hade hamnat på bänken i Vejle efter att han varit med och tagit dem upp i danska Superligan, och den första tiden i Norrköping blev inte heller någon dans på rosor.

– I Danmark gick det bra, sedan hade jag en period då det inte gick så bra och då tänkte jag ”okej, vad gör jag nu?”. Det var inte så många klubbar och så där, men plötsligt kom Norrköping. Svenskarna i mitt lag sa att det är en riktigt bra klubb så jag blev extremt taggad. 

– Jag hade det jobbigt i början, det var en helt annan typ av fotboll och det var mycket. Men jag satte mina mål och ett av dem var så klart att bli en större och större del av truppen, att bli en av spelarna som måste ta ansvar. 

– Så det är kul att det har blivit så nu, men det har inte varit enkelt. Och jag känner fortfarande att jag kan bli ännu bättre. 

En ganska viktig känsla att ha?

– Precis. Jag vet att om jag gör mitt jobb bra kan jag bli en bättre fotbollsspelare och få fina upplevelser med den här klubben. Den känslan är jätteviktig.

”Vi hade stora problem förra året”

När Norrköping på lördagsmorgonen tar flyget upp till Östersund för den fjärde allsvenska omgången blir det viktigt att återigen ta tre poäng.

– Vi har tränat stenhårt under den här coronaperioden, men jag tror att de andra lagen bara kommer att bli bättre så därför måste vi också utvecklas, säger Lauritsen och fortsätter:

– Vi är helt med på att vi måste bevisa oss över en hel säsong och inte bara tre matcher. Förra säsongen hade vi i stort sett inga poäng de första åtta, tio matcherna, och sedan blev vi bra efter. Så vi har mycket respekt för det, och vi har mycket respekt för matchen mot Östersund. 

– Det var just de här matcherna förra året, då vi förväntades ha mycket bollinnehav och vinna med flera mål, som vi hade stora problem. Vi vann inte de matcherna. Så vi har mycket respekt, men bra självförtroende efter starten. Det ska man inte ljuga om heller.