Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petad: ”Det var länge sedan jag var så bra”

Nordin Gerzic.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Gerzic fick hoppa in i andra halvlek.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

ÖREBRO/STOCKHOLM. Kulturbäraren Nordin Gerzic inledde på bänken i Örebros premiär mot IFK Göteborg. 

Men enligt mittfältaren själv är han i sitt livs form. 

– Tränaren tycker uppenbarligen att det är det bästa laget som spelar, jag håller inte med, säger Gerzic. 

Örebro spelade 0-0 hemma mot IFK Göteborg. 

Inför matchen placerade ÖSK:s manager Axel Kjäll klubbikonen Nordin Gerzic, 37, på bänken. Ett beslut som Gerzic inte håller med om - tvärtom menar han att han känner sig bättre än någonsin. 

– Jag har börjat på bänken hela försäsongen, men jag känner mig jättebra. Det var längesedan jag var så här bra på försäsongen men nu har Axel valt en annan väg och då är det så, säger Gerzic efter matchen. 

”Stöttar honom”

Gerzic är tydlig med att han tycker att han ska få spela men utrycker i samma mening sitt förtroende för manager Kjäll. 

– Tränaren tycker uppenbarligen att det är det bästa laget som spelar, jag håller inte med men jag har respekt för hans laguttagning stöttar honom i alla beslut han tar. 

– Han var valt att spela så här och då är det så. Men jag vill spela det är inget mer med det, men jag stöttar Axel i det han gör överlag och vill han spela så, så har han mitt förtroende, fortsätter han. 

Med en kvart kvar av matchen kom kulturbäraren in och därmed gjorde han sin 306 allsvenska match för klubben och jagar Thomas Anderssons rekord på 312 allsvenska matcher.

– Det är ingen sprudlande match. Jag tycker det är rättvist med 0-0, säger Gerzic och efterlyser mer från sitt lag framöver. 

– Vi har mycket mer att ta av. Jag tycker att vi har mer spelare som kan göra mer grejer och ta mer ansvar än vad vi gör, säger han.