Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Personen bakom fakturan kapade spelarens identitet

En faktura för AIK:s försäljning av Nabil Bahoui 2015 hittades vid ett narkotikatillslag.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES/MAGNUS LILJEGREN MAGNUS LILJEGREN

Helgi Danielsson fick sin identitet kapad.

Fallet kopplas nu till personen som begärde 80 000 euro i samband med Nabil Bahouis flytt från AIK till Al Ahli, uppger DN.

En faktura på 80 000 euro hittades i ett stort narkotikatillslag 2019.

Enligt uppgifter till Dagens Nyheter var det en 44-årig svensk ”fotbollskonsult” som ville ha 80 000 euro från AIK i samband med Nabil Bahouis övergång till Al Ahli 2015 och han dömdes år 2016 till fängelse för att ha kapat en lång rad utländska elitidrottares identiteter.

Mannen har beskrivit sig själv som en konsult vid fotbollstransfers och enligt DN är de tidigare AIK-spelarna Helgi Danielsson och Kwame Karikari två av idrottarna som fått sina identiteter stulna.

Helgi Danielsson fick identitet stulen

Helgi Danielssons kapade identitet användes till falska ID-kort, till att ta banklån och för att hämta ut rekommenderade brev. Till DN har han sagt att det var en ångestfylld händelse som han inte vill kommentera vidare.

AIK meddelade under tisdagen att man har startat en egen utredning kring försäljningen av Nabil Bahoui med hjälp av en extern jurist.

”De involverade i utredningen behöver därmed prata med flera tidigare tjänstemän och styrelsemedlemmar för att få en fullständig bild av AIK Fotbolls relation till olika samarbetspartners i samband med spelartransfers”, skriver AIK i ett pressmeddelande.