Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Permitterar spelarna: ”Jag har ÖSK i hjärtat”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

AIK och IFK Göteborg har redan korttidspermitteringar.

Nu gör Örebro SK samma sak.

– För mig har det varit en självklarhet att göra vad jag kan, säger lagkaptenen Nordin Gerzic i ett pressmeddelande

Coronakrisen slår mot den svenska fotbollen.

Som nu i allt högre grad vidtar åtgärder.

AIK och IFK Göteborg har korttidspermitterat spelare och personal medan Elfsborg och Häcken har gjort lönesänkningar i föreningen.

Nu blir ÖSK nästa klubb att genomföra korttidspermitteringar.

– Vi har jobbat aktivt med frågan om permitteringar sedan ett par veckor. Efter att ha löst allt med kollektivavtal och lokala fackliga förhandlingar så är det nu vår rätt som arbetsgivare att fatta beslut om detta. Men för oss har det varit viktigt att involvera våra personalgrupperingar i frågan och göra detta i gemensam dialog. Det har inte varit någon tvekan, utan alla har räckt upp handen och sagt att det är en självklarhet att ställa sig bakom detta för att hjälpa klubben, säger Örebro SK:s vd Simon Åström.

”Jag är stolt över att vara lagkapten”

Ett självklart val, enligt lagkapten Nordin Gerzic.

– Jag är stolt över att vara lagkapten för ÖSK och över den spelartrupp vi har idag. För mig har det varit en självklarhet att göra vad jag kan. Jag har ÖSK i hjärtat och har varit här länge. Även spelartruppen har varit öppen med att hjälpa klubben på alla sätt de kan. Det är otroligt att se den sammanhållning vi har i klubben och det stöd vi får från alla våra supportrar, säger Nordin Gerzic.