Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Peñas förklaring till det kryptiska meddelandet

Sergio Peña är nu tillbaka i Malmö FF efter det kryptiska meddelandet.
Foto: JOE MILLER / AVALON / STELLA PICTURES/JOE MILLER / AVALON AVALON

Sergio Peña flög hem till Peru och lämnade Sverige med ett kryptiskt meddelande och kritik mot MFF.

Nu är han tillbaka i Malmö – och har förklarat sig.

– Jag redan pratat med klubben, med Daniel och med tränaren så allt är okej. Jag behöver inte säga något mer, säger mittfältaren.

”Jag kommer inte sakna er, inte ens lite”, skrev Sergio Peña på Instagram när han flög till Sydamerika och landslagssamling för två veckor sedan.

Han följde upp genom att säga till peruanska tidningen RPP:

– Jag njuter till 100 procent när jag kommer till landslaget. Saker och ting i klubben är tyvärr inte särskilt bra, och jag kommer att prata om det i sinom tid.

I fredags eftermiddag var Peña tillbaka i Malmö men han spelade inte mot Hammarby på lördagen. Enligt MFF-tränaren Åge Hareide hade mittfältaren dragit på sig en känning under tiden med landslaget.

Peña missar Union Berlin

På torsdag spelar Malmö FF i Europa League mot Union Berlin. Peña var på tisdagen inte med i träning. Han missar matchen.

– Jag siktar på söndag, säger Peña och syftar på den allsvenska hemmamatchen mot Värnamo.

Han har förstått ett den senaste tidens uttalanden väckt uppståndelse – men är samtidigt frågande till den.

– Det är en storm i ett vattenglas. Jag skrev inget om Malmö FF eller något sådant, säger Peña angående inlägget på Instagram.

Han vill däremot inte precisera vad han menade med inlägget. Om kritiken i intervjun med RPP säger Peña:

– Det var för att jag inte hade spelat på två matcher. När jag kom till Peru ville jag förklara vad som händer med mig i Malmö FF. Jag sa att jag inte var lycklig för att jag inte spelade och att jag inte visste varför. Nu har jag pratat med tränaren och han har förklarat varför jag inte spelar. Det är normalt inom fotbollen. Jag är en professionell spelare som alltid vill spela. När jag spelar ger jag 100 procent men jag förstår klubbens och tränarens beslut. Jag måste respektera det.

”Arg när jag inte spelar”

Hur trivs du här i Malmö?

– Jag spelar för Malmö och har bott i Malmö ett år. Jag har två år kvar på kontraktet med Malmö. Jag är en professionell spelare. Ibland är jag arg när jag inte spelar men det är normalt.

Men generellt är du lycklig här?

– När alla andra är lyckliga så är jag lycklig, när vi vinner. När vi inte vinner så känner jag likadant som mina lagkamrater.

Peña har fått förklaringar från Åge Hareide kring varför speltiden uteblivit, säger han. De detaljerna håller han för sig själv.

– Det är tränarens beslut. Jag tycker att det är en bra person och en bra tränare men när jag inte spelar blir jag arg. Jag tror att alla spelare i världen vill spela. När jag spelar tror jag att alla i och kring Malmö ser att jag ger 100 procent. Det är naturligt att bli arg. Jag kanske inte alltid agerar på bästa sätt men jag är människa. Jag har pratat med klubben och allt är okej.

Tyckte klubben att du gjort något fel?

– Tränaren, till exempel, har hållit på länge med fotboll. Daniel också. Han har spelat tidigare. De förstår. Folk runtomkring, som inte förstår så mycket om fotboll, pratar så mycket. Det är normalt. När du inte spelar är du arg. Ibland agerar du inte på bästa sätt. Du får korrigera det och gå vidare. Både på planen och utanför och när du pratar i media. Jag respekterar klubben och när jag pratar med peruansk media säger jag att jag respekterar supportrarna, klubben och alla. Men självklart är jag arg när jag inte spelar och jag tror att tränaren förstår det. Han har hållit på länge, varit förbundskapten och jag är nog inte den första spelaren i hans karriär som blir arg.

Vet inte om han stannar

Peñas kontrakt med MFF sträcker sig över ytterligare två säsonger. Han vill i nuläget inte svara på frågan om han tror att han spelar för klubben nästa säsong.

– Det är för tidigt, kom igen! Jag vet inte. Jag har kontrakt. Om jag lämnar Malmö så är det för att det är bra för klubben och bra för mig. Just nu finns inget bättre alternativ än Malmö. När jag kom hit så var det för att det är en stor klubb i Sverige. Jag är lycklig här – förutom när jag inte spelar. Men det är normalt för en fotbollsspelare.

Här är Malmös motstånd i Europa League

Här är Malmös motstånd i Europa League