Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Peking vann mot Kalmar - ”Mycket passion”

Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Norrköping besegrade Kalmar med 3-1 och David Moberg Karlsson hade stor show. 

Jordan Larsson lämnades utanför elvan - men tog chansen när han byttes in. 

– Det har varit lite frustrerande, därför var det skönt att sätta den, säger Jordan Larsson. 

Det var gästande Kalmar FF som tog ledningen på Östgötaporten i Norrköping. Viktor Elm tystade hemmapubliken när han nådde högst på Chima Akas hörna i den nionde minuten. 

Det var inte ett felfritt försvarsspel från IFK Norrköping på målet och målvakten Isak Pettersson föll i samband med att han skulle boxa bort hörnan. 

Men hemmalaget behövde inte vara ledsna allt för länge. Danske Alexander Jakobsen kvitterade två minuter senare fint framspelad av David Moberg Karlsson.  

Publiken hann knappt sätta sig efter halvtidsvilan innan 2-1 kom för Peking. Denna gång hittade Jakobsen sen fram till Kalle Holmberg som i sin tur hittade spelade fram Moberg Karlsson, matchens lirare för dagen. 

”En förlösande känsla”

Kalmars Papa Diouf fick ett jätteläge när han nickade ett inlägg tätt utanför. Många Norrköpingssupportrar trodde nog att kvitteringen var ett faktum där.  

Den inbytte Jordan Larsson gjorde på tilläggstid 3-1 med kraft och precision. Han firade målet med de euforiska hemmafansen. 

– Det var en förlösande känsla. Det kändes rätt att fira med fansen, det var mycket passion. Det har varit lite frustrerande, som mot BP där jag missar en meter från mål. Därför är det extra skönt att komma in och göra det målet, säger Jordan Larsson. 

Efter matchen talade tränare Jens Gustafsson om att laget gjorde en bra match men att det finns mer att ta av.  

– Vi har en utmaning när vi har bollen, vi har en del ”passningsdetektiver” som vi kallar det, som varje gång de har bollen undersöker vad de har för möjligheter. 

Segern innebär att IFK Norrköping kliver upp på andraplats i en haltande allsvensk tabell. 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!