Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Peking vann mot Kalmar - ”Mycket passion”

Publicerad

Norrköping besegrade Kalmar med 3-1 och David Moberg Karlsson hade stor show. 

Jordan Larsson lämnades utanför elvan - men tog chansen när han byttes in. 

– Det har varit lite frustrerande, därför var det skönt att sätta den, säger Jordan Larsson. 

Det var gästande Kalmar FF som tog ledningen på Östgötaporten i Norrköping. Viktor Elm tystade hemmapubliken när han nådde högst på Chima Akas hörna i den nionde minuten. 

Det var inte ett felfritt försvarsspel från IFK Norrköping på målet och målvakten Isak Pettersson föll i samband med att han skulle boxa bort hörnan. 

Men hemmalaget behövde inte vara ledsna allt för länge. Danske Alexander Jakobsen kvitterade två minuter senare fint framspelad av David Moberg Karlsson.  

Publiken hann knappt sätta sig efter halvtidsvilan innan 2-1 kom för Peking. Denna gång hittade Jakobsen sen fram till Kalle Holmberg som i sin tur hittade spelade fram Moberg Karlsson, matchens lirare för dagen. 

”En förlösande känsla”

Kalmars Papa Diouf fick ett jätteläge när han nickade ett inlägg tätt utanför. Många Norrköpingssupportrar trodde nog att kvitteringen var ett faktum där.  

Den inbytte Jordan Larsson gjorde på tilläggstid 3-1 med kraft och precision. Han firade målet med de euforiska hemmafansen. 

– Det var en förlösande känsla. Det kändes rätt att fira med fansen, det var mycket passion. Det har varit lite frustrerande, som mot BP där jag missar en meter från mål. Därför är det extra skönt att komma in och göra det målet, säger Jordan Larsson. 

Efter matchen talade tränare Jens Gustafsson om att laget gjorde en bra match men att det finns mer att ta av.  

– Vi har en utmaning när vi har bollen, vi har en del ”passningsdetektiver” som vi kallar det, som varje gång de har bollen undersöker vad de har för möjligheter. 

Segern innebär att IFK Norrköping kliver upp på andraplats i en haltande allsvensk tabell. 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag