Foto: Josefine LofteniusFoto: Josefine Loftenius
 Foto: Josefine Loftenius
Foto: Peter HolgerssonFoto: Peter Holgersson
 Foto: Peter Holgersson

"Peking" överens om Alexander Fransson

Publicerad

FC Basel är på väg att snuva KAA Gent på Alexander Fransson.

Enligt uppgifter till SportExpressen är den schweiziska toppklubben överens med IFK Norrköping om övergångssumman - och affären kan bli klar redan den här veckan.

- Alla vet att det kan gå snabbt i den här branschen, säger IFK Norrköpings manager Janne Andersson.

Det var i helgen som SportExpressen kunde avslöja att IFK Norrköpings mittfältsstjärna Alexander Fransson var på väg att säljas.

Flera klubbar har varit intresserade av spelaren. Däribland franska storklubben Nantes, FC Köpenhamn och Belgiska KAA Gent.

I lördags var också Fransson och besökte Gent, hade ett möte med klubbens tränare och såg 2-0-förlusten mot Mechelen.

"Inte så stort intresse sedan Rasmus Elms flytt"

Men nu ser det ut som om FC Basel snuvar den belgiska Champions League-klubben på värvningen av IFK Norrköpings guldhjälte.

Enligt SportExpressens uppgifter är klubben överens med IFK Norrköping om en övergångssumma och spelaren och hans agent befinner sig nu på plats i Schweiz.

En affär kan bli klar redan den här veckan om allt går som planerat och spelaren kommer överens om de personliga villkoren med Basel.

- Jag kommenterar som vanligt inga klubbar. Men det jag kan säga är att det har varit ett stort intresse kring Alexander Fransson. Jag har inte upplevt ett så stort intresse sedan Rasmus Elm skulle flytta från Kalmar.

- Precis som vi gjorde med honom är det alltid bra och åka runt och besöka de klubbarna som är intresserade, säger Mörk.

"Det kan gå väldigt fort"

Så här sa IFK Norrköpings manager Janne Andersson i söndags angående intresset för Alexander Fransson:

- Rent generellt kan jag säga att det finns intresse kring en del av våra spelare.

Alexander är en av spelarna som klubbar är intresserad av. Sedan om det leder till något konkret det får vi se.

- Alla vet att det kan gå väldigt fort i den här branschen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag