Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oscar Jansson är klar för Norrköping

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

IFK Norrköping har hittat sin ersättare till Isak Pettersson. 

Enligt SportExpressens uppgifter är den förre Örebro-målvakten klar för ”Peking” och presenteras inom kort som klubbens nästa nyförvärv. 

IFK Norrköpings förstemålvakt Isak Petterssons kontrakt har gått ut och han har under en längre tid varit tydlig med att han vill prova på spel utomlands. Trots att han inte gjort klart med någon ny klubb har den inställningen inte förändrats. Så här sa nye tränaren Rikard Norling till Norrköpings Tidningar i förra veckan, angående målvaktssituationen. 

– Isak är, precis som jag kommenterat Simon (Thern) vid ett tidigare tillfälle, en spelare som varit tongivande i ett lag som var på vippen att vinna ett mästerskap. Ambitionen är att vi ska bibehålla samma nivå och till och med ta ytterligare steg, men Isak verkar tydlig med att han vill vidare och det är inget som förändrats i den inställningen. 

Klar för IFK Norrköping 

Under gårdagen kunde SportExpressen avslöja att IFK Norrköping ledde jakten på den förre Örebro-målvakten och hoppades presenteras honom inom en vecka. Nu står det klart att Jansson värvas av ”Peking”. 

Röstades från till Årets målvakt

Enligt SportExpressens uppgifter är kontraktet påskrivet och spelaren presenteras inom kort som klubbens nästa nyförvärv, troligtvis redan närmsta dagarna. Jansson stod för en succésäsong i allsvenskan 2020 och röstades bland annat fram till Årets målvakt i Allsvenskans Stora Pris. 30-åringen har också meriter från A-landslaget då han varit med på landslagets Januariturné.