Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pekas ut efter massflykt: ”Folk är otroligt rädda”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Bägaren har runnit över i IFK Norrköping.

Efter två år av konflikter och uppgifter om oroligheter har sex anställda lämnat klubben på två veckor.

Har decenniet av framgång på och utanför planen kommit till ett för högt pris?

För SportExpressen vittnar nuvarande och tidigare medarbetare om tystnadskultur, en arbetsmiljö med hotfulla inslag och rädsla för ordföranden Peter Hunt.

– Det ska du veta, att folk har varit och är så otroligt rädda, säger lagets tidigare ”players manager” Mikael ”Gädda” Hansson.

”Detta tar jag på största allvar och det skulle vara befriande om denna kritik på något sätt konkretiserades”, svarar Hunt i ett öppet brev.

På tisdagsmorgonen den 15:e december lägger Fredrik Nilsson ut ett meddelande på sin Facebook-sida.

I sex års tid har han varit IFK Norrköpings SLO (Supporter Liason Officer), personen som ansvarar för dialogen mellan klubb och supportrar, men nu är det slut.

”Jag har i dag lämnat in min uppsägning, något jag aldrig trodde att jag skulle göra och definitivt inte mitt under en brinnande pandemi.”, skriver han.

”Historien i IFK Norrköping återupprepar sig gång på gång där vissa körs slut och andra tvingas bort.”

Han fortsätter:

Berättelserna har snurrat runt länge nu och innerst inne är det många som vet att det är något som inte står rätt till i föreningen.

Det är omöjligt att få ut sitt max för föreningens bästa när du mår dåligt på jobbet.

Beskedet är det sjätte i samma kategori på bara två veckor. Först lämnar marknadschefen Robin Bornehav sin roll. Därefter den välrenommerade Dale Reese, sedan flera år ”Sports Performance Manager” i klubben och en del av Janne Anderssons landslagsledarstab. Han gör det med ”blandade känslor”, säger han.

I samband med att Reese tackar för sig gör klubbikonen Stefan Thordason detsamma. Själv menar han att han helst av allt stannat kvar .

Några dagar senare skakas bygget i grunden: Stefan Hellberg, 65 år, assisterande tränare under guldåren 1989 och 2015, en institution i klubben, säger upp sig.

– Jag kan inte längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening i dag. Jag kan inte lämna utan att säga vad jag tycker, säger han.

Det slutar inte där. 

Klubbdirektören Jens Magnusson meddelar att även han säger upp sig några timmar senare. Även han pratar om en tillvaro där han inte klarat av att göra sitt jobb utan att må dåligt.

När Fredrik Nilsson aviserar sitt avhopp morgonen efter går inte allvaret att blunda för.

”Jag kan inte heller längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening.”, fortsätter han och tar rygg på Stefan Hellbergs inställning.

SportExpressen har pratat med flera nuvarande och tidigare spelare, ledare och anställda i klubben. Deras beskrivningar handlar om tystnadskultur, rädsla och människor som mår dåligt av arbetsmiljön i IFK Norrköping. En del menar att medarbetare känt sig hotade på olika sätt.

I skottgluggen: Ordföranden Peter Hunt.

Peter Hunt under en match mot Elfsborg, 2016.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

”Personalen blir rädd”

Peter Hunt valdes till ordförande för IFK Norrköping 2009. Klubben befann sig i ekonomisk kris. Konkurs var inget otänkbart scenario. Kommunen hade nyligen byggt en ny arena och den nya styrelsen, med Hunt som ordförande, gjorde en kalkyl där man fastslog en ekonomisk uppsida i att köpa loss den. De största sponsorerna var inte intresserade, det hade gått för dåligt för IFK Norrköping ekonomiskt, men Peter Hunt hade själv bolag som kunde gå in med pengar, och köpet gick igenom.

Roten till vittnesmålen om en dålig arbetsmiljö i IFK Norrköping går att finna redan där och då för tio år sedan. Det menar Jörgen Lindström som valdes in som ledamot i styrelsen samtidigt som Hunt blev ordförande. Lindström arbetade i klubben fram till 2015 och har nära kontakt med många anställda i föreningen även i dag.

– Äger man stora delar av aktiebolaget och köper arenan för klubbens räkning blir man som en ägare av föreningen. Det pratade vi om att inte bli drabbade av. Peter också, säger Lindström.

– Pengar är lika med makt. Lägger du till framgång får du en svår situation. Peter fick automatiskt ja-sägare omkring sig från början. Det rullade på. Peter hade sitt sätt att vara, han fick igenom det han ville. Styrelsen är där på ideell basis. Folk orkar inte säga emot, varför ska man tjafsa med Peter? Han gick in med 25 miljoner kronor.

Jörgen Lindström, som sedan blev klubbchef för IFK Norrköping Dam och nu jobbar för Eneby BK, byter sitt styrelseuppdrag mot en operativ roll i klubben efter ett år.

– Personalen blir rädd när folk börjar få sparken. Många har berättat om rädslan för mig, många kan vittna om den. Det smyger sig in en tystnadskultur. Även om Peter inte hade en sådan intention från början blev det vardag. Locket på. Det blev mer och mer så, säger han.

– Ingen framgång är värd vilket pris som helst. Vinna en fotbollsmatch, gå bra som företag. Om det sker på bekostnad av att människor mår dåligt och inte får rättvis behandling då kan den framgången spolas ned i toaletten. Den världen vill jag inte leva i.

Tabellplaceringar under Peter Hunts tid som ordförande

2010: Uppflyttade från superettan

2011: 13

2012: 5

2013: 9

2014: 12

2015: 1

2016: 3

2017: 6

2018: 2

2019: 5

2020: 6

Framgången låter inte vänta på sig. Det hör också till historien.

Under Peter Hunts ledning klättrar IFK snabbt och etablerar sig i toppen av den svenska fotbollspyramiden. SM-guldet 2015 är det stora ögonblicket.

Men inte nog med de sportsliga framgångarna.

Ingen klubb i allsvenskan säljer spelare för mer pengar än IFK Norrköping. Hunt har vid upprepade tillfällen hyllats för sin förhandlingsförmåga. Det har höjts röster för att resten av svensk fotboll kan lära av honom, och det finns fog för påståendet.

Sedan guldåret 2015 har Peking kammat in mer än 267 miljoner kronor från spelarövergångar. Snart stundar nästa stora försäljning – den isländske supertalangen Isak Bergmann Johannesson är bara 17 år och jagas av några av Europas största klubbar. Enligt uppgifter till SportExpressen har han dock en klausul som gör att försäljningen kanske inte äger rum till något astronomiskt belopp.

Högt upp i tabellen, mycket pengar i plånboken – så vad är problemet?

Klubbdirektörer i IFK Norrköping

2013: Krister Eriksson

2014-2015: Magnus ”Munken” Karlsson

2015: Håkan Wetell (tillförordnad klubbdirektör)

2016-2017: Patrik Selin

2017: David Bergström (med titeln koncernchef efter omorganisation)

2018-2020: Jens Magnusson

Uppgifter om en osund arbetsmiljö har förekommit runt IFK Norrköping en längre tid, så även ifrågasättande av en hög personalomsättning. 

Hösten 2018 rapporterade Norrköpings Tidningar om personal som inte mådde bra. Publiceringen innehöll tolv olika vittnesmål från tidigare medarbetare som uttryckte bekymmer över en chef i IFK som tidigare arbetat för ett av Peter Hunts bolag, och dennes ledarstil. Artikeln klandrades senare av Pressen opinionsnämnd för att ha brutit mot god publicistisk sed eftersom chefen bland annat beskrevs som ”aggressiv”, men åskådliggjorde samtidigt spänningar inne i klubben.

Peter Hunt hade inte mycket till övers för granskningen.

– Den här så kallade undersökande journalistiken är smutsig, sade han till NT.

I ett mejl till tidningens chefredaktör Mats Willner menade han även att ”denna form av beteende inte på något sätt kommer att underlätta framtida samarbete mellan IFK och er Mediagrupp”. I ett senare mejlsvar bemötte han sedan uppgifterna.

”Det är givetvis inte bra om vi i IFK med dess bolag ej kan erbjuda våra medarbetare en bra arbetsmiljö. Skadar ju varumärket. Min bild är nog mer nyanserad av våra tillkortakommanden än den uppfattning du har. Vi har säkert inte gjort allt rätt och måste fortsatt arbeta med alla frågor för att förbättra föreningens verksamhet. Där ingår medarbetarnas välbefinnande.”, skrev han.

IFK Norrköpings försäljningar

2016/17

Arnor Traustason (Rapid Wien) 23 mkr

Tesfaldet Tekie (Gent) 16 mkr

Christoffer Nyman (E. Braunschweig) 7 mkr


2017/18

Niclas Eliasson (Bristol City) 20 mkr

Sebastian Andersson (Kaiserslauten) 6,5 mkr

Nicklas Bärkroth (Lech Poznan) 6,5 mkr


2018/19

Arnor Sigursson (CSKA Moskva) 40 mkr

David Moberg Karlsson (Sparta Prag) 16,5 mkr

Jon Gudni Fjoluson (Krasnodar) 6 mkr

Linus Wahlqvist (Dynamo Dresden) 4 mkr


2019/20

Jordan Larsson (Spartak Moskva) 40 mkr

Simon Skrabb (Brescia) 28 mkr


2020/21

Pontus Almqvist (Rostov) 40 mkr

Rasmus Lauritsen (Dinamo Zagreb) 14 mkr


Totalt: 267 miljoner kronor*


*Priserna är ungefärliga.

Kritiken mot Peter Hunt: ”Han har en diktator-stil”

Ett drygt år efter NT:s publiceringar dyker uppgifter om interna slitningar upp på nytt.

Dels hoppar fem personer i klubbens styrelse av sina uppdrag i januari 2019. Dels meddelas att Mikael ”Gädda” Hansson, anställd som ”players manager”, med 27 år som verksam i klubben och omtyckt av spelartruppen, varslas på grund av ”kostnadsbesparingar”.

Konflikten sätter djupa spår. När laget åker på träningsläger i Portugal och Algarvekusten där Hunt själv äger ett hus bjuder han över laget, men flera spelare känner så stort missnöje med behandlingen av Hansson att man inte vill följa med, enligt uppgifter till SportExpressen.

En kort tid senare samlas flera spelare i laget för ett möte. På dagordningen: Rädda Mikael Hanssons anställning. Förslaget som tas fram är att ett antal spelare ska gå ned i lön för att bidra till Hanssons lön, om det nu är kostnadsbesparingar som är problemet. 

Hunt och klubbledningen svarar att det inte är aktuellt.

Mikael ”Gädda” Hansson.
Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN

Mikael Hansson säger att han fortfarande inte vet anledningen till att han fick lämna.

– Det finns inget skäl. Jag har inget svar. Du kan ju inte bara ta bort folk. Det som sades i olika förhandlingar var kostnadsbesparingar. Vi hade 120 miljoner kronor på kontot. Spelarna gick med på att betala min lön. Det var personligt från Peter. Men en exakt anledning kan jag inte svara på, säger Hansson.

De senaste veckornas massavhopp håller han som vare sig svårbegripliga eller överraskande.

– Att folk mår dåligt har med Peter Hunt att göra. Det vet ju jag. Jag känner folk, jag har kontakt med både spelare och arbetskollegor. Det går liksom inte längre. Du behöver inte bara ta i år, du kan gå tillbaka 3-4 år, säger han.

– Det ska du veta, att folk är och har varit så otroligt rädda. Att Stefan Hellberg går ut och nämner Peter gör honom till en av få personer som har sagt namnet. Alla andra tycker likadant.

Kan du exemplifiera vad det är man utsätts för som gör att personer mår dåligt?

– Han är otroligt skicklig på att stå i bakgrunden. Han är i en skottsäker zon där han har lyckats att inte bli anklagad. Pratar du med chefer och klubbdirektörer från bakåt i tiden: Det är hemskt. Folk har inte mått bra av att ha Peter som chef. 

– Folk som fattar vet det. Men det har inte kommit ut någonting. När jag pratar med gamla styrelsemedlemmar, och jag vet inte hur många det är nu, men många är väl där i ett år, max ett par år. Det byttes ju ut fem stycken när jag försvann. De fick väl sparken kan man väl säga. Det är ju inte så jävla svårt att räkna ut vad det beror på nu?

Vi har uppgifter om medarbetare som känt av en hotfull stämning. Är det något du har upplevt?

– Inte jag. Men enligt chefer i klubben är det så det har varit. De har upplevt det så. Precis så är det. Jag har jobbat med fotbollen, men alla mina arbetskamrater har varit förstahandskällor och berättat om sina upplevelser.

Men du är av upplevelsen att anställda har känt av en hotfull stämning?

– Ja, absolut. Herregud ja. Oj, oj, oj. Ja.

Men vad har det hotfulla handlat om?

– Han har en ”trumpig” diktator-stil. Hur hotar man någon? Man kommer in och säger att du är jävligt dålig, att huvuden ska rulla. Ringer du till folk som är anställda får du inga svar. De är alldeles för rädda att bli av med sina jobb och oroliga för att bli utsatta själva. Jag vet hur många som ville stötta mig men inte vågade.

Hansson inflikar att han jobbar med en flyttfirma som heter ”Lika som bär”.

– Det är ju rätt många från IFK som behöver flytthjälp, så du kan ju kanske få med det, säger han.

Hellberg: ”Viktigt att förstå att vi är en ideell förening”

Om Mikael Hanssons sorti rörde upp känslor är det milt uttryckt detsamma med Stefan Hellbergs.

– Väldigt många mår dåligt och vittnar om det privat. Man slutar och säger att man får ett bättre jobb, men i själva verket orkar man inte. Men när Stefan Hellberg träder fram, då räcker det, säger Jörgen Lindström.

Stefan Hellberg.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Stefan Hellberg säger att beslutet att lämna IFK har vuxit fram, men han önskar att det var med andra avslutande ord han fick lov att lämna klubben i sitt hjärta. Han vidhåller flera gånger att han inte vill uppehålla sig vid kritik eller personliga frågor, utan diskutera föreningsdemokratins roll och vägen framåt för IFK Norrköping.

– Jag är 65 år, det är mycket enklare för mig att göra det här än för andra. Jag förstår hur svårt det är att göra så här om man är tio år yngre. Det är tufft, säger han om beslutet att lämna föreningen.

– Det som är viktigt är att förstå att vi är en ideell förening, en demokrati. Valberedningens uppgift är otroligt stor. Jag vill ha i gång den diskussionen nu. Vad är det bästa för IFK Norrköping? Om så många försvinner borde det vara givet att man diskuterar det. Jag är född 1955. Min generation har aldrig behövt slåss för någon form av demokrati. Men den här föreningen är byggd på det. Demokratin ska få verka.

Men du förstår att din ställning i klubben gör avhoppet extra tungt.

– Då kanske det var min tur att göra så här. Men man är i IFK Norrköping på lånad tid. Klubben består av intresset runtomkring. Jag önskar att jag fick säga andra saker i det här läget. Fy fan vad roligt det har varit att vara med och träffa och utvecklas med alla spelare. Ingen spelare har lämnat IFK Norrköping och sagt att det har varit en dålig tid, inte ens om man inte fått spela. Det är det jag skulle vilja föra fram. Jag behåller det i mitt minne.  

– Det här är vår mest framgångsrika period, men det har försvunnit väldigt mycket folk. Utifrån det måste man fundera på vad som är bäst för IFK Norrköping framåt.

Kaoset i Peking – en tidslinje

September 2018: NT rapporterar om arbetsmiljöproblem. Peter Hunt kallar granskningen för ”smutsig journalistik”. NT:s publicering klandras i Pressens opinionsnämnd, bland annat eftersom en medarbetare i klubben beskrivits som ”aggressiv”.


Januari 2020: Den omtyckte Mikael ”Gädda” Hansson får lämna sitt jobb som ”players manager” efter 27 år i klubben. Ledningen skyller på kostnadsbesparingar.


Januari 2020: Halva styrelsen ställer sina platser till förfogande inför årsmötet.


Februari 2020: Spelare i IFK Norrköping går ihop och erbjuder sig att finansiera Mikael Hanssons anställning. Ledningen säger nej.


Februari 2020: Simon Thern går till angrepp på klubbledningen efter strandade förhandlingar om en utlandsflytt. Han säger att ”spelare som lämnar IFK Norrköping gör det ofta efter att man rykt ihop med personer” och ”de spelare som kommer tillbaka, som varit ute, är de spelare som är ifrån Norrköping”


Juni 2020: IFK Norrköping öppnar allsvenskan med sju raka segrar. Tränaren Jens Gustafsson säger att vinterns konflikter varit nyttiga.


– IFK Norrköping har alltid varit en förening där det sipprar ut väldigt lite. Vi mådde nog bra av att allt inte var helt tillrättalagt faktiskt, säger han.


December 2020: Dale Reese, som haft titeln ”Sports Performance Manager”, lämnar klubben för Helsingborgs IF med ”blandade känslor”.


December 2020: Ikonen och hjälptränaren Stefan Thordarsson lämnar klubben. Han säger att han helst ville stanna.


December 2020: Marknadschefen Robin Bornehav lämnar klubben.


December 2020: IFK-legendaren och den assisterande tränaren Stefan Hellberg hoppar av sitt uppdrag och säger att han ”inte kan ställa upp på den kultur vi har”.


December 2020: Klubbdirektören Jens Magnusson lämnar sitt uppdrag. Han säger att han ”under det sista året inte riktigt känt förtroendet eller mandatet från styrelsen som tidigare gör ens jobb svårare”.


December 2020: Klubbens SLO Fredrik Nilsson lämnar sitt uppdrag och hänvisar till Stefan Hellbergs kritik.

”Jag kan inte heller längre ställa upp på den kultur vi har i vår förening.”, skriver han på Facebook.

När Hellberg först berättade för NT vad han ansåg om stämningen i föreningen svarade Peter Hunt tidningen i ett mejl:

”Det gör mig ledsen att få ta del av ganska yviga anklagelser mot mig och styrelsen. Vet inte vart kritiken konkret bottnar. Det är ett brutalt angrepp på mig och IFK:s styrelse som jag anser vara okamratligt”.

Under tisdagen fick Hunt stöd av Tony Martinsson, som säger sig inte dela upplevelsen. IFK Norrköping släppte även ett pressmeddelande där man adresserade Jens Magnussons avhopp i första hand.

Men Hellberg, Lindström och Hanssons bild delas av många, både av tidigare anställda och av flera personer SportExpressen pratar med. 

Den tidigare medieansvarige Jack Nordholm reagerade starkt på Hunts svar till Hellberg.

https://twitter.com/jacknordholm/status/1338376402140340224?s=20

Även den tidigare kassören i klubbens styrelse, Kjell Johnson-Branzell, som var en av avhopparna i januari 2020, skriver på sin Facebook-sida att Jens Magnussons avhopp är ”ytterligare en signal om att något är sjukt i föreningens högsta ledning”.

”Delar man inte samma grunder som sin ordförande är det till slut ohållbart att fortsätta det jobbet.”, skriver han.

När SportExpressen pratar med flera tidigare och nuvarande anställda i IFK Norrköping poängterar många de positiva effekterna av Hunts ordförandeskap, men invänder att det kommit till ett högt pris. Han beskrivs återkommande som ”maktfullkomlig” och arbetsklimatet som ”hämmande” och ”utmattande”.

Tidigare medarbetare menar även att man ”känt sig hotade”.

– Gör man inte som man blir tillsagd försvinner man. Det handlar om hur man behandlar oss som arbetar i klubben. Det finns ingen demokrati. Peter Hunt styr allt och alla som är obekväma vill han ha bort. Det finns skäl till att klubbcheferna byts ut hela tiden, säger en anställd i klubben som vill vara anonym.

Peter Hunts svar: ”Tar kritiken på största allvar”

SportExpressen har sökt Peter Hunt med ett antal frågor om kritiken som riktas mot honom, hur han ser på sitt eget ledarskap och hur han uppfattar arbetsmiljön i klubben.

Under onsdagen svarade Hunt med ett öppet brev som han beskriver som sin ”personliga reflektion” om den pågående situationen.

I brevet skriver han att han tar ”kritiken på största allvar” och efterfrågar ”konkretiserad” kritik av sitt ledarskap.

Han menar även att arbetsrelationen mellan honom själv och den avgående vd:n Jens Magnusson är ett skäl till den ”högljudda nivån” runt klubben, och poängterar att han ”inte haft några personliga konflikter” med personerna som riktar kritik mot honom offentligt.

SportExpressen publicerar nedan hela det brev Peter Hunt väljer att svara med.

Hela Peter Hunts öppna brev

På förekommen anledning vill jag kommentera händelserna som sker i IFK Norrköping. Jag ger min personliga syn på situationen.  


IFK Norrköping fotbollsförening och dess bolag har kraftigt vuxit senaste decenniet. Från att vara en Superettanklubb till att vara positionerad i toppen av Svensk fotboll. Givetvis har jag bidragit till en del i den utvecklingen men jag vill också förmedla att framgången baseras på det arbete som många duktiga medarbetare gör. Den sportsliga organisationen med spelare och ledare, akademins personal, kansli och administration, ungdomsledare, de ideellt arbetande styrelsemedlemmarna och sist men inte minst våra lojala sponsorer och supporterskaror har bidragit till framgången. 


Den kraftiga tillväxt som föreningen har visat ställer också andra krav på kompetenser och ledarskap än vad som var fallet för 10 år sedan. Med detta följer också en delvis ökad personalomsättning som tyvärr kan vara svår att undvika. Idag sysselsätter IFK Norrköping ca 85 personer på heltid. Vår omsättning närmar sig 200 miljoner kronor och koncernens balansomslutning närmar sig en halv miljard. 


Märk noga, att min uppfattning är inte att mäta klubbens framgång i kronor och ören utan bolagen ska snarare ses som stödjande funktion till att prestera på högsta nivå i Svensk elitfotboll, på sikt både för damer och herrar. Det går dock inte att bortse från att verksamheten i föreningen är totalt olika i dag i förhållande till den ideella struktur som historiskt har funnits. En god ekonomi är en förutsättning för den sportsliga framgången. 


I media har det uppmärksammats att ett flertal klubb- och marknadsdirektörer och även andra tjänstemän har lämnat föreningen av olika anledningar efter förhållandevis kort tjänstgöring. Jag vill poängtera och klargöra att i så gott som alla rekryteringsprocesser har vi anlitat professionella rekryteringskonsulter. Ordning i IFK har dock varit att ytterst är det VD:s ansvar att göra dessa rekryteringar. Givetvis kan Styrelsen ibland vara inblandad i dessa processer, mer som rådgivande organ. Vad gäller tillsättandet av VD är det dock Styrelsens uppgift. Många av dessa människor som lämnat har gjort olika avtryck och det hör till sakens natur.  


För ca 2 år sedan hade vi en motsvarande debatt i media där i första hand vårt lokala mediabolag, läs NTM-koncernen granskade föreningens personalpolitik och miljö. Jag som ordförande och även den dåvarande styrelsen tog detta på djupaste allvar och sedermera också tillsatte en ny VD. Tyckte mycket av NT:s granskning öppnade ögonen på oss i föreningen att det fanns utmaningar att hantera.  Även om granskningen i många delar var bra så fälldes den senare av Pressens opinionsnämnd.  


Idag upplever jag att det från enskilda individer finns en kritik mot arbetsmiljön och kulturen i föreningen och även en kritik mot mitt ledarskap. Detta tar jag på största allvar och det skulle vara befriande om denna kritik på något sätt konkretiserades. Jag tar naturligtvis felaktiga beslut och kommer säkert att göra det även i framtiden men min ambition är dock alltid att agera vad som är bäst för IFK. De personer som nu uttalar sig eller slutar har jag aldrig, jag upprepar aldrig haft några personliga konflikter med. 


Tvärtom har jag i alla år beundrat och imponerats av Stefan Hellberg som person och lojal IFK-are där vi har haft ett synnerligen gott samarbete. Detsamma gäller Dale Reese  som har varit en klippa i vårt medicinska team. Stefan Thordarsson som har varit en uppskattad medarbetare i och kring laget. Inte heller vår SLO, Fredrik Nilsson och marknadschef Robin Bornehav har jag upplevt några samarbetssvårigheter. Jag har givetvis inte haft daglig kontakt utan de har rapporterat till sina överordnade. När det gäller vår avgående VD Jens Magnusson så är det ingen hemlighet att vi ej haft samma uppfattning eller konsensus i alla frågor. Det är en förutsättning att föreningens ordförande och VD har ett fruktsamt samarbete för att föra föreningens verksamhet framåt. Så har tyvärr inte varit fallet och det kanske delvis ger en förklaring till dagens just nu högljudda nivå i föreningen. 


En annan fråga som verkar väcka en oro är en eventuell Bolagisering av Elitverksamheten. En sådan bolagisering har ingenting med 51-% regeln att göra utan är helt skattedriven. IFK äger i dag tre aktiebolag till 100%. För att stilla en eventuell oro är det fullt möjligt vid en bolagisering att på ett juridiskt sätt låsa in ägarskapet i förening till 100%. Detta innebär att ingen extern part kan köpa in sig i verksamheten utan hela innehavet ägs av föreningen och dess medlemmar. Jag stöder en sådan tanke. 

Jag vill klargöra att jag inte är aktiv i föreningens eller bolagens dagliga arbete. Ledning av verksamheten är delegerad till respektive verksamhetschef som i sin tur rapporterar till Manager och VD. 


Jag och Styrelsen jobbar i dessa dagar mycket hårt med ett djuplodande analysarbete. Detta innefattar en mängd olika samtal med personal, spelare, supporters, sponsorer, valberedning, med flera för att skapa en rättvisande bild av verksamheten. I detta arbete kan jag notera att det finns en besvikelse kring våra sportsliga resultat sista året. Jag har under den senaste veckan diskuterat frågan, inte minst med Jens Gustavsson om en eventuell förändring i den sportsliga ledningen är nödvändig. Inga beslut har tagits ännu utan vi försöker att hitta en bra modell för framtiden. 


Jag har känslan att dessa samtal kan ha förorsakat en oro eller osäkerhet för personer i olika funktioner. Om så är fallet är det ytterst olyckligt att den typen av information sipprar ut innan några förändringar eller beslut har genomförts. Vår manager Jens Gustafsson rapporterar enligt sitt kontrakt direkt till Styrelsen och ytterst till mig som ordförande. Jens och jag har så här långt under ett 4,5 års samarbete haft en alldeles utmärkt relation. Jag betraktar Jens som en god vän och Jens har givetvis en stor del av IFK:s positiva utveckling.


Vart vi till slut hamnar i vårt analysarbete vet jag inte i dag men vi har ett hårt tempo i detta arbete. Jag ser inga stora personalförändringar framöver. Jag uppskattar det jobb som görs och det vill jag poängtera. 


Sammanfattningsvis vill jag med detta inlägg säga att det är en personlig syn och uppfattning på situationen där jag själv måste ha en balanserad syn på mitt ledarskap. Ytterst är det medlemmarna som på årsmötet avgör om jag har förtroende eller ej. Jag vill också passa på att nämna att styrelsearbetet i mina ögon fungerar mycket väl och består av kloka människor som vill IFK:s bästa.  


Ovanstående är en ärlig beskrivning hur jag ser situationen i dag och jag har försökt att icke förställa min bild av IFK i dag eller ikläda mig en offerkofta. Faktum är att föreningen går en mycket ljus framtid till mötes. 


Peter Hunt 

Ordförande IFK Norrköping (än så länge)