Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paulinho: ”Problemet var att jag hade otur”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

VALE DO LOBO. Paulinho spelade inte en match för Hapoel Beer Sheva.

Efter en tuff tid i Israel vill brassen hitta glädjen i Hammarby.

– Jag hoppas att vi vinner både allsvenskan och svenska cupen, säger han.

Hammarby träningsläger i portugisiska Vale do Lobo har pågått i drygt tre dagar. Det har varit intensiva dagar för spelarna hittills med dubbla träningspass följt av teori på spelarhotellet med ledarteamet och sportchefen Jesper Jansson.

På plats finns också nyförvärvet Paulinho. Brassen gjorde sitt första träningspass med laget på torsdagen. Under morgonpasset låg stort fokus på avslut och matchspel.

”Hårda träningar med Jimmy Lidberg”

Där briljerade brassen många gånger med flera vassa avslut. Men under torsdagens andra träningspass fick han löpa desto mer. Stora delar av träningen tillbringade Paulinho vid hörnflaggan där han drillades hårt av fystränaren Jimmy Lidberg.

Det var en trött anfallare som träffade SportExpressen efteråt.

– Det är hårda träningar med Jimmy Lidberg, men det är bra för min kondition. Jag behöver det, haha, säger han och flåsar intensivt.  Det känns bra att vara på träningslägret med Hammarby. Jag är glad över att kunna träna.

Paulinho pustar ut efter ett fyspass med Jimmy Lidberg, fystränare i Hammarby.Foto: Anel Avdic.

Hur känns kroppen?

– Kroppen har reagerat bra. I början av december tränade jag sist, det är en och en halv månad sedan. Jag har tappat ett par veckor också i och med skadan, men nu är jag frisk igen. Vi har tagit det steg för steg. Det viktigaste för mig är att jag bygger upp mitt självförtroende igen med träningen.

Spelar du mot Slavia Prag?

– Nej, det tror jag inte. Jag gjorde min första träning med gruppen i torsdags och det gäller att vara redo när svenska cupen börjar och alla tävlingsmatcher.

Paulinho: ”Jag hade otur”

Hur känns det att vara i Hammarby?

– Jag är väldigt glad över att vara här. Jag vill göra mitt bästa för klubben och hjälpa laget till framgångar, vi har stora ambitioner i år och jag hoppas att vi vinner både allsvenskan och svenska cupen.

Ser du Hammarby som vinnare i år i allsvenskan?

– Ja, varför inte? Vi har en riktigt bra chans. Hammarby har gjort det bra under de senaste åren och nu har vi ett riktigt bra lag, det ökar bara chanserna för oss.

Paulinho och Stefan Billborn under en träning i Portugal.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Hur var det i Israel?

– Det var annorlunda. Personligen var det en helt ny erfarenhet för min del, det är ingen dålig liga och klubb. De har en fin kultur med många fina människor, problemet var att jag hade otur. Jag blickar bara framåt nu, jag vet hur min potential är. Sverige är mitt hem och jag trivs att spela fotboll här.

Paulinho fortsätter:

– Jag ser fram emot att spela på Tele 2 arena framför Hammarby-supportrarna. Det längtar jag efter väldigt mycket. Jag vill göra många mål i år, men vi får se hur många målchanser jag får. Jag ska försöka utnyttja alla.

Du fick träffa Zlatan på Årsta i veckan, hur var det?

– Det var kul att träffa Zlatan på Årsta. Det var häftigt, vi har träffats förut men aldrig pratat, men nu pratade vi faktiskt med varandra för första gången. Han är fantastisk och jag kommer aldrig att glömma dagen på Årsta.