Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Passningen: ”Får ge Janne sömnproblem”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Sotirios Papagiannopoulos vill ta sig tillbaka till landslaget.

Mittbacken skickade en passning till förbundskaptenen Janne Andersson efter AIK:s seger mot Elfsborg.

– Det är viktigt att vinna här i dag och försöka ta treorna vi kan. Och på köpet får man ge Janne lite sömnproblem, säger han i Discovery+.

– Det var lite skoj, förklarar ”Sotte” efter matchen. 

AIK har hållit nollan i tre av sina fyra första matcher i allsvenskan. 

Efter 1-0-segern mot Elfsborg säger mittbacken Sotirios Papagiannopoulos att han tycker lagets försvarsspel känns stabilt.

Om nummer tio är det bästa du kan vara på. Var är du nu?

– Jag är väl uppe på en sjua, det finns mycket mer att ge. Men ser det ut så här är det stabilt, säger Sotirios Papagiannopoulos. 

Papagiannopoulos passning till Janne

AIK-spelaren passade också att skicka en passning till landslagets förbundskapten Janne Andersson inför sommarens EM-slutspel i tv-intervjun efter matchen.

– Det känns bra. Vi får fortsätta jobba på. Det är viktigt att vinna här i dag och försöka ta treorna vi kan. Och på köpet får man ge Janne lite sömnproblem, säger han.

Senare på kvällen förklarade mittbacken sin passning till förbundskaptenen.– Det var lite skoj. Han får tänka på det lite. Om jag gör det bra i AIK så ska jag göra det svårt för Janne att välja ut backar framför allt i ett EM som väntar.

Är du redo?

– Så klart, om jag fortsätter spela på den här nivån. 

Hur ser du på konkurrensen?

– Det är så många bra mittbackar just nu. Vissa spelar i allsvenskan och vissa utomlands. Jag försöker göra så gott jag kan och efter det är det inte upp till mig.

Har du haft kontakt med Janne?

– Nej, faktiskt inte. Självklart har jag förhoppningar, det är en dröm man har. Jag får fortsätta jobba tills truppen är uttagen.

30-åringen har gjort fyra landskamper för Sverige tidigare i karriären. 

– Jag har ingen känsla. Jag har varit med förut och självklart vill man alltid vara med, då gäller det att prestera. Vi får fortsätta göra det bra med AIK. Jag ska försöka göra det så bra jag kan så att när Janne tar ut truppen ska det vara riktigt svårt att välja ut, säger han.