Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Radetinac: ”Har ett bättre spel än AIK”

Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Djurgården har inlett allsvenskan starkt.

Då är självförtroendet och tron på det egna laget stort.

– Vi har ett bättre spel än vad AIK har, säger Haris Radetinac. 

Djurgården har fått en förtroendeingivande start på säsongen. 

Än så länge har Blåränderna endast förlorat en match och parkerar på en fjärdeplats, två poäng bakom serieledarna Malmö FF. Självförtroendet är stort i Djurgårdslägret inför hemmaderbyt mot AIK.

– Vi har bara en förlust och jag tror alla är medvetna att vi går ut för att vinna mot AIK, säger Djurgårdens Haris Radetinac inför matchen.

”Vi har ett bättre spel än AIK”

Hur ser du på derbyt mot AIK?

– Derby som derby, det brukar alltid vara tufft. Det gäller att vi är laddade och vi vill vinna matchen, AIK brukar alltid vara tuffa. Det känns som att vi är bättre än AIK, eller att vi i alla fall börjat bättre. Vi har ett bättre spel än vad AIK har.

Radetinac fortsätter:

– Spelmässigt tycker jag att vi och Häcken har varit bland de bästa lagen i Sverige. Det gäller bara att tänka på det som varit bra och ta tag i matchen.

Han vet också vad AIK kommer stå för på Tele 2 arena. En kompakt defensiv.

– Vi har mött AIK så många gånger så man vet vad som väntar. De släpper inte in mycket mål och de är starka kollektivt i försvarsspelet, säger Radetinac.

”Det är en tung motståndare att möta”

Kim Bergstrand ger sin analys av derbyt.

– Det är en häftig match och vi möter en tung motståndare som är välorganiserade och effektiva. De har väl inte varit så effektiva som de själva hoppats på i avslutssituationer, men jag tycker att deras offensiv varit bättre generellt än till och med förra året. 

– De har inte haft marginalerna med sig. Men annars är de jävligt välorganiserade. Det är en tung motståndare att möta, säger han.

Haris tycker att ni spelat bättre än AIK. Håller du med?

– När vi är bra så spelar vi en bra fotboll. Vi har en jävla bra högstanivå, men vi har haft en för låg lägstanivå i perioder, framför allt har vi tvingats till att spela med sju-åtta olika backlinjer hittills vilket inte är optimalt. Ska man vara bra offensivt behöver vi känna trygghet defensivt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!