Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Då kommer vi önska Cifuentes lycka till”

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Tre tränare inom loppet av sju månader. 

När Martí Cifuentes anländer till Hammarby känner ändå inte sportchefen att det ligger extra press på honom att det ska bli lyckat. 

Samtidigt blev han inte förvånad när Miloš Milojević skrev på för Malmö FF.

– Jag var rätt säker på att det skulle ske, säger han.

De senaste månaderna har varit stökiga i Hammarby. Efter att Miloš Milojević reste till Norge för att samtala med Rosenborg gick han och Bajen skilda vägar - sedan hamnade tränaren i stället i Malmö FF. 

Någonting som inte förvånar Hammarbys sportchef Jesper Jansson. 

– Så fort Tomasson sa upp sig var jag rätt säker på att det skulle ske. Det var väl ett ganska enkelt val för dem. Så det var ingen överraskning. Men det är glömt nu, vi går vidare och går stärkta ur det här nu. 

Han menar också att det inte på något sätt svider att deras förre tränare, som bara blev varaktig i ett halvår, gick till en av deras stora konkurrenter.

– Nej egentligen inte. 

Samtidigt tog det några veckor för Hammarby att hitta en ny huvudtränare, och när Martí Cifuentes väl blev klar visste man inte när han skulle kunna vara på plats då han stod under kontrakt med danska Ålborg.

Jansson: ”Det var en besvikelse först”

Hur har den här tiden varit för dig? 

– Sista två månaderna har varit jobbiga. Det var en besvikelse först och sedan har man inte haft någon semester om man säger så. Men vi har haft ett mål i sikte och när vi väl bestämde oss för Martí vände det till en positiv känsla. Men det var oförutsett och ingenting vi väntade oss.

Cifuentes är Hammarbys tredje tränare inom loppet av knappt ett år, men Jesper Jansson menar att man kan se på den senaste tidens tränarruljangs på flera olika sätt.

– Det går att säga att vi har haft fyra tränare på fem år, men man kan lika gärna säga att det har varit två tränare på fyra år, eller en tränare på tre och ett halvt år. Man kan alltid göra sanningar av statistik, men Billborn var hos oss i tre och ett halvt år vilket är längre än normalt. Sen är det klart att vi fick den effekten vi ville i sex månader med Miloš, vi vann allsvenskan de sista 16 omgångarna, vi fick mer effektivitet, högre kravställan och allt det vi var ute efter. Så på så sätt var det lyckat, sen ser ju jag som sportchef mer långsiktigt på saker.

– Vi har valt Martí nu för att han har samma ambitioner som vi har som klubb, att alltid utvecklas och ta nästa steg uppåt i sin karriär. Och för att gå tillbaka till det där med Miloš och Rosenborg, det tycker inte jag var ett uppåtsteg, men den dagen Martí vill gå vidare uppåt till en bättre klubb eller större liga så kommer vi önska honom lycka till.