Papa Diouf klar för Kalmar FF

Foto: LENNART MÅNSSON / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Här är Kalmar FF:s senaste tillskott inför återstarten av allsvenskan.

Papa Diouf är klar för klubben, erfar SportExpressen.

Det var för drygt en vecka sedan som Kalmar FF:s sportchef Jörgen Pettersson öppnade upp för att klubben kunde värva hem Papa Diouf som brutit kontraktet med cypriotiska Ermis Aradippou under våren. Anfallaren var hemma i Kalmar och tränade med laget.

– Jag har haft kontakt med Papa sedan han flyttade. Han hörde av sig när han lämnade sin förra klubb och sa att han skulle gymma för att hålla i gång. Då kunde han lika väl träna med oss. Vi får se var det landar. Just nu hjälper vi varandra, sa KFF-sportchefen då.

Öppnade för värvning

Kort därefter följde också Diouf med Kalmar på träningslägret i Österrike inför den allsvenska återstarten. Pettersson ställde sig också positivt till att ta in den gamla anfallaren på en korttidslösning, som har familjen hemma i Kalmar sedan tidigare.

– Papa är en fantastisk personlighet, uppskattad, en spelare som jobbar hårt, pushar andra och går in till varje match och ger allt. Jag gillar den typen av personligheter. Det är ingen långsiktig lösning om vi hamnar där, men just nu har vi problematik med numerären offensivt, förklarade sportchefen.

Diouf klar

Nu blir det en flytt hem till Kalmar FF, kan SportExpressen berätta. Enligt uppgifter till SportExpressen, flera av varandra oberoende källor, har Diouf skrivit på ett avtal.

Om inget oförutsett inträffar kommer klubben att offentliggöra affären inom kort och Henrik Rydström får därmed ett välkommet tillskott när allsvenskan återstartar i helgen.

Diouf har själv uttryckt en önskan om att återvända till föreningen.

– Ja, självklart. Jag är tävlingsinriktad och kontraktslös. Om den möjligheten kommer så vore det ett nöje att hjälpa Kalmar FF i de återstående matcherna, sa Diouf till Barometern.

Det blir anfallarens andra sejour i Kalmar. 2012 värvades han till klubben från Dakar UC och spelade totalt i 6,5 år i föreningen innan han lämnade för turkiska Istanbulspor 2019.

TV: Robin Olsens kryptiska svar om framtiden i allsvenskan