Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

På väg tillbaka efter långa skadefrånvaron

Erik Berg löptränar under Djurgårdens träning. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Berg missade stora delar av 2019 med en skada. Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Regerande mästarna har sparkat i gång säsongen. På onsdagen genomförde Djurgården sitt första träningspass för 2020.

Med på träningen fanns bland annat Erik Berg som missade stora delar av fjolåret på grund av skada.

– Jag har en jättefin känsla i kroppen, säger mittbacken.

Säsongen 2019 slutade med ett SM-guld. Men nu har Djurgården lagt föregående säsongs handlingar bakom sig när man kliver in i en ny fotbollssäsong.

På onsdagen genomförde regerande mästarna sin första fotbollsträning för året ute på ett kyligt Kaknäs dit en hel del supportrar tagit sig ut.

Spelartruppen var i princip fulltalig. Marcus Danielson och Jacob Une Larsson saknades eftersom att de just nu är i Qatar med landslaget på januariturnén.

På plats fanns heller ingen Jesper Karlström då han i nuläget är kontraktslös och letar efter en ny klubbadress. Mohamed Buya Turay har återvänt till sin belgiska klubb.

Djurgården premiärtränar på Kaknäs.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Glädjande nog var Erik Berg ute och joggade. Enligt mittbacken själv närmar han sig en comeback efter sin skada.

– Det kändes jättebra. Jag har en jättefin känsla i kroppen men jag har ett par sjukgymnaster som inte vill att jag ska köra fotbollsträning ännu, säger Erik Berg.

När säger sjukgymnasterna att du får vara tillbaka?

– Vi har en plan, förhoppningsvis inom hyfsat kort tid. Jag kommer nog tjuvköra lite med boll, haha. Jag har inte haft ledigt alls, jag har tränat hela tiden nu.

Vad känns mest inspirerande med 2020?

– Champions League-kvalet, det ska bli så sjukt roligt. Jag har gjort det några gånger och det har varit en rolig resa om det kan gå bra. Jag hoppas för spelarna och klubben att vi kan lyckas med det.

Erik Berg har tagit sig till Champions League med Malmö FF. Men han tycker att Djurgården har minst lika bra lag och förutsättningar.

– Vad är namnmässigt? Vi hade en stark trupp i Malmö, men vi har minst lika bra grupp här. Vi har många duktiga spelare här som förhoppningsvis kommer ta ännu större kliv i år. De tog stora kliv i fjol men det finns potential att ta ännu större i år.

Hur blir det att försvara SM-guldet?

– Det är kul, alla jagar oss nu. Det är skitroligt. Det ska bli kul att se hur de andra lagen hanterar det de första matcherna på säsongen.

Bergstrand: ”Vi måste bli ännu vassare”

Kim Bergstrand är tillbaka efter sin första riktiga ledighet som tränare.

– Vi har aldrig haft så lugn ledighet eftersom att vi inte är sportchefer. Vi har haft semester på riktigt, det har varit jättebra, säger Djurgårdstränaren.

– Det är jättekul att vara tillbaka. Det är bra energi, så är det alltid när man är i gång. Alla är fräscha i huvudet och i benen. Kul att supportrarna var här också.

Skillnaden att gå in i den första träningen i år jämfört med i fjol?

– Det är lite lättare. De klyschorna och orden som vi slänger oss med vet spelarna vad de betyder, man börjar på en annan nivå i hur vi vill att det ska se ut.

Vad ser du fram emot mest 2020?

– Man hoppas att vi ska utvecklas ännu mer. Det kommer hända mycket roliga saker, just nu fokuserar vi på de här tre veckorna innan vi åker på träningsläger.

Vad kommer ni jobba på mest under de tre veckorna?

– Jag ska inte göra en programförklaring men vi har ett antal saker som vi måste bli bättre på. Vi måste finslipa det och bli ännu vassare. Vi måste bli hårdare fysiskt för att tåla hårdare matchande, det blir en del i det här att höja intensiteten.

Ingen Jesper Karlström och Mohamed Buya Turay. Känns det konstigt?

– Ja, det är tråkigt. Jesper är inte borta än, men Buya kommer vi med största sannolikhet att inte se här. Så är fotbollsvärlden, är det inte värre än att man blir av med två fotbollsspelare så får man vara ganska nöjd.

Hur ser du på truppen i övrigt?

– Den är inte färdig än, men de som är här, det är ett väldigt bra fotbollslag. Man vill väl alltid spetsa sin trupp, men grunden är på plats.