Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

På väg tillbaka: ”Det är detta jag lever för”

Sebastian Eriksson.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Tre raka förluster och turbulens kring internt avstängde stjärnan Tobias Sana. 

Men här kommer en positiv Blåvittnyhet: Sebastian Eriksson, 33, har gjort sin första hela fotbollsträning på åtta månader och vill spela i flera år till. 

– Underbart, det är det här jag lever för, säger mittfältaren. 

12 september i fjol slets hälsenan av och sedan dess har han mest suttit på träningscykeln i gymmet. Undan för undan har veteranen börjat vara med ute på planen igen och på onsdagsförmiddagen var han för första gången med fullt ut ihop med Marcus Berg och de andra i IFK Göteborg. 

– Svinkul så klart, det var ett tag sedan, men samtidigt är det en bit kvar. Det känns bra när jag är där ute, men sedan ska hälsenan klara av den totala belastningen också. Den blir starkare efter en operation, men sedan är det fler saker som ska till för att få funktion i grejerna. Hälsenan ska generera ganska mycket kraft ganska många gånger. Som sagt är den stark, men jag jobbar på uthålligheten i den, säger Sebastian Eriksson. 

”Har det värsta bakom mig”

Vad har du för målsättning? 

– För fan, jag ska spela fotboll! De har sagt nio månader, allt innan är en bonus. Jag har hela tiden mål i huvudet och siktar på måndagen efter midsommar (Sirius borta). Först hade jag allsvenska premiären som mål och trodde faktiskt att jag skulle lösa det men det gjorde jag inte riktigt. Sedan hade jag AIK men den har ju redan varit. Först och främst måste jag träna ett tag och klara belastningen, så återstarten om en och en halv månad känns rimligt. Sedan är det inte säkert att det blir så, men jag har det värsta bakom mig. 

Nu ska Sebastian Eriksson jobba upp fotbollsflåset och det gör man förstås bäst på planen och inte i gymmet. 

– Cykel i åtta månader... jag vet inte ens om det hjälper så mycket, det är mest jobbigt mentalt. 

”Vill inte sluta så här”

Han har målat upp en bild i huvudet hur det kommer att vara och kännas att springa ut på Gamla Ullevis hybridgräsmatta inför fullsatta läktare i sommar. 

– Man har varit med så länge nu och vissa saker runtomkring och att träna är inte alltid så kul, men att spela de där matcherna tröttnar man aldrig på. Det är det jag lever för. 

Den 31 december går hans avtal ut och än har inga diskussioner om en förlängning påbörjat. Först och främst ska han spela regelbundet igen, men planen är att fortsätta några år till. 

– Jag vet inte var klubben står, men jag ska spela fotboll. Jag vill inte sluta så här och jag är inte lastgammal. Det ska nog gå en vända till.