Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

På väg att lämna för en toppklubb

Per-Kristian Bråtveit.
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / /IBL
Målvakten är nu på väg att lämna Djurgården.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Per-Kristian Bråtveit ser ut att ha hittat en ny klubb. 

Enligt SportExpressens uppgifter är Djurgårdens norske målvakt nära en utlåning till holländska Groningen. 

– Vi har kontakt med Groningen, det kan jag bekräfta. Sedan får vi se vad som händer, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. 

Norske målvakten Per-Kristian Bråtveit värvades till Djurgården från norska Haugeseund inför säsongen 2019. Han spåddes då bli en given förstemålvakt. 

Men Tommi Vaiho gjorde sitt livs säsong och blev en av de stora guldhjältarna förra året och den norske målvakten fick mest nöta bänk. 2020 blev det 18 matcher och 19 insläppta mål och fem hållna nollor för norrmannen som även bliv inkallad till det norska ”nödlandslaget” tidigare i år. 

Reser ner i dagarna 

24-åringen har varit tydlig med att han inte ser sig som en andremålvakt kommande säsong och parterna har varit rätt klara med att gå skilda vägar. Det har ryktats om såväl norska Sarpsborg som holländska Heerenveen. Men SportExpressen kan nu avslöja att det är Groningen som leder jakten på Bråtveit. 

Den holländska klubben och Djurgården är nära att komma överens om en låneaffär inför 2021. Om allt går som planerat reser Bråtveit ner till Nederländerna i dagarna och skriver på kontraktet. 

”Har en dialog” 

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftar att parterna för en dialog, men att inget är klart i nuläget. 

- Vi har en dialog med Groningen, det är väl det jag kan säga nu. Sedan får vi se vad som händer, säger han.

Norrmannens kontrakt med Djurgården går ut den 30 november 2022