På väg att bryta med Norrköping

Linus Hallenius har haft det tungt i IFK Norrköping.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Nu kan Hallenius vara på väg tillbaka till Giffarna.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hallenius i Sundsvalls tröja.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Linus Hallenius ser ut att ha gjort sitt i IFK Norrköping. 

Peking-spelaren förhandlar om att bryta kontraktet – och väntas flytta hem till Sundsvall om inget oförutsett inträffar. 

 - Vi fortsätter där, men det är klart, det är inget att tala om att det pågår en process där vi för en dialog, säger Norrköpings tränare Rikard Norling till NT.

Det var i juli i somras som IFK Norrköping värvade Linus Hallenius, efter att anfallaren spelat en dryg säsong i cypriotiska APOEL FC. 

Men tiden i Norrköping blev inte som Hallenius tänkt sig då han var sjuk och skadad under sin första tid i klubben och det blev knappt med speltid. 

Efter det rapporterade Fotbolldirekt att Gif Sundsvall var intresserade av att värva spelaren och att Sundsvall hört sig för till Norrköping angående Hallenius, som då hade meddelat att han ville lämna Norrköping. 

Förhandlar om att bryta kontraktet

Men 31-åringen var med under uppstarten av säsongen samtidigt som Sundsvalls sportchef Urban Hagblom gick ut och meddelade att klubben inte hade några ekonomiska muskler för att köpa loss spelaren från det nuvarande kontraktet som sträcker sig i minst ett år till. 

Men enligt SportExpressens uppgifter talar allt för att kontraktet bryts inom kort. Parterna förhandlar om att bryta kontraktet och i så fall lär det handla om att Hallenius får göra en del ekonomiska uppoffringar för att kontraktet ska brytas. 

Enligt väl insatta källor till SportExpressen har 31-åringen meddelat klubben att han vill flytta hem till Sundsvall. 

Vill flytta hem till Sundsvall 

En flytt till ”Giffarna” ligger därmed nära tills hands med tanke på att klubben skulle slippa betala en övergångssumma för Hallenius om kontraktet bryts och Sundsvall har också meddelat att klubben siktar på att ta in två eller kanske tre nyförvärv till. Johan Blomberg är även på väg att lämna klubben, vilket skulle skapa ett löneutrymme att ta in Hallenius. 

När Norrköpings Tidningar pratade med tränaren Rikard Norling bad han att få återkomma under tisdagen gällande Hallenius. 

– Hallenius återkommer jag med. Det är mer en privat grej, sa Norling till NT under måndagen och fortsätter: 

– Vi fortsätter där, men det är klart, det är inget att tala om att det pågår en process där vi för en dialog. Så är det men det är inget nytt att rapportera. Vi kommer göra det så fort vi...det vi snackar om är inte veckor utan snart. Att vi ska komma fram till någon form av väg framåt.