Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

På plats – Djurgården får mångmiljonbelopp

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: Per Danielsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Edward Chiluyfa, 22, är på plats i Danmark för att slutföra övergången till Midtjylland.

Prislappen?

Enligt BT får Djurgården 24 miljoner kronor.

Det blev åtta allsvenska mål för den 22-årige zambiern förra säsongen. Nu pekar allt mot att Edward Chilufya har gjort sitt i Djurgården.

Under måndagen skriver danska BT att anfallaren har landat i Danmark för att slutföra sin övergång till storklubben Midtjylland. Enligt den danska tidningen ska Cilufya redan ha tagit farväl av sina lagkamrater på Kaknäs och nu väntar läkarundersökning samt kontraktsskrivning.

Vidare rapporterar tidningen att Midtjylland och Djurgården är överens om övergångssumman, som landar på 17 miljoner danska kronor, det vill säga cirka 24 miljoner svenska.

Une Larsson lämnar Djurgården

Tidigare under måndagen kunde SportExpressen avslöja att en annan djurgårdare, nämligen Jacob Une Larsson, lämnar klubben för spel i grekiska Panetolikos. Parterna är överens om ett lån över 1,5 år med en köpoption.

– Jacob har fått tillåtelse att åka ner till Grekland, det kan jag bekräfta. Vi har fört diskussioner om ett låneavtal, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.