Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Özcan: ”Har dykt upp andra förfrågningar”

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Özcan Melkemichel lämnar Djurgården. 

Enligt SportExpressens uppgifter blir det ingen fortsättning i klubben för tränaren.

Strax efter lunchtid bekräftade Djurgården nyheten.

– Det har dykt upp möjligheter för mig och i slutändan har det fått mig att ta det här beslutet, säger Özcan Melkemichel till hemsidan.

Det var i förra veckan som SportExpressen kunde avslöja att Özcan Melkemichel var nära att lämna Djurgården. Då pågick diskussioner med iranska klubben Tractor Sazi FC och ett möte mellan parterna var inplanerat i Istanbul i torsdags i förra veckan. 

John Toshack fick sparken 

Men ännu har inget möte ägt rum mellan klubben och Melkemichel och det är oklart om en övergång blir av i nuläget. Tractor Sazi FC sparkade tränaren John Toshack, som tidigare bland annat tränat Real Madrid,  i slutet av september och assisterande tränaren Mohammad Taghavi tog över rodret. 

Då letade klubben också länge efter en ny tränare och Sven-Göran Eriksson nämndes som en tänkbar ersättare. Men i de senaste matcherna har Taghavi gjort succé och vunnit de tre senaste matcherna och fört upp laget till en tredjeplats i tabellen. 

Oklart om det blir Tractor Sazi FC 

Nu står det också klart att Özcan Melkemichel lämnar Djurgården, oavsett om det blir något med iranska Tractor Sazi FC eller inte. 

Parterna är överens om att det inte blir någon förlängning. Strax efter lunchtid blev nyheten officiell på Djurgårdens hemsida.

– Jag har funderat mycket kring det här svåra valet. Men det har dykt upp möjligheter för mig och i slutändan har det fått mig att ta det här beslutet. Jag och Bosse har diskuterat under hösten och min högsta prioritet har varit Djurgården, sedan har vi haft en dialog kring hur en lösning skulle kunna se ut, säger Melkemichel till Dif.se. 

– Samtidigt har det dykt upp andra förfrågningar och med alla fakta på bordet känner jag att det kanske ändå är dags att gå vidare även om jag har trivts otroligt bra i Djurgården. Jag har haft två väldigt fina år här och uppfyllt det jag kom hit för, fortsätter han.

Özcan Melkemichel kom till Djurgården inför säsongen 2017 och skrev då på ett kontrakt som sträckte sig över två år med option på ytterligare ett år. 

– Det som är lite synd är att jag hade hoppats på att kunna utveckla Djurgården på längre sikt men dagens fotboll fungerar ju ofta så att det blir en pågående rörelse av spelare in och ut i klubbarna och då kan man hamna i lägen där man tappar kontinuitet och får börja om på nytt, säger han.

Özcan vann cupen med Djurgården 

Han kom på en tredjeplats sin första säsong med klubben, ordnade Europaspel och fixade den här säsongen en cuptitel till Djurgården. Dock gick laget hackigt i allsvenskan och det blev till slut seger mot Sirius i den sista omgången och en sjundeplats i tabellen. 

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

– Under hösten har vi haft en pågående dialog då vi ställt frågan till Özcan om han ville diskutera en förlängning men han har slutligen valt att tacka nej. Vi är många som kommer att sakna Özcan i Djurgården som den fantastiska person han är och vi önskar honom och Ivan ett riktigt stort lycka till i deras framtida fotbollskarriärer, säger han.

Ersätts av Sirius-duo

Enligt uppgifter till SportExpressen blir det Sirius tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, båda med förflutet som spelare i AIK, som tar över tränarjobbet i Djurgården.