Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Övergången sprack: ”Värvade en annan”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD / IBL/IBL MEDIABILD / IBL

Djurgårdens ytterback Aslak Witry var på väg till Utrecht. 

Men den övergången har spruckit.

– De värvade en annan högerback i går, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Efter två fina säsonger i allsvenskan har Aslak Witry rapporterats vara på väg bort från Djurgården. Efter lagets träning på torsdagen kommenterade klubbens sportchef Bosse Andersson ytterbackens situation.

– Det är klart att om en spelare kommer från Norge och väljer att gå till Djurgården är det klart att det inte är hans slutdestination. Han har varit med och spelat nästan alla matcher, tagit SM-guld och har alla de egenskaper han har, säger han. 

Utrecht är den klubb som legat närmast en värvning av spelaren, någonting som Andersson nyligen bekräftade för norska VG, men den destinationen ser inte längre ut att vara ett alternativ.

Aslak Witry kan bli kvar i Djurgården

– Det har varit spekulation och vi har haft konkreta diskussioner om hans framtid. Nu ser det inte ut som att det blir Utrecht för de har värvat en högerback igår. Men vi har en god dialog, jag och Aslak, att om det är någonting som är bra för han och bra för oss så sätter vi oss ned och diskuterar det. 

Utrecht gjorde i går klart med den nederländske ytterbacken Hidde Ter Avest från Udinese, och Bosse Andersson utesluter inte att Aslak Witry blir kvar i Djurgården.

– Det kommer säkert diskuteras och spekuleras om Aslak både det här fönstret och i sommar.

SportExpressen har även skrivit om att Djurgården är ute efter en målvakt.