Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oväntade scenerna – efter Ljungbergs vinst

Jonathan Lundbäck hoppade in i den andra kvalmatchen mot Kalmar FF.Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY BILDBYRÅN

Nästa år spelar Jonathan Lundbäck i allsvenskan om Brage får Östersunds plats.

Men under måndagskvällen badade han i Storsjön för att fira Arsenals första seger på tio matcher.

– Man kan vara lite vidskeplig ibland och det kändes som att ”fan, ska de vinna måste jag göra något”, säger Lundbäck.

Arsenal gick mot sin åttonde raka match utan seger i Premier League och sin tionde raka match utan seger totalt. 

Då fick Brage-anfallaren och Arsenal-supportern Jonathan Lundbäck ta till en drastisk metod för att Arsenal skulle vända matchen. När West Ham ledde med 1-0 i första halvlek skrev Lundbäck på Twitter att han skulle bada i Storsjön om Arsenal vann matchen.

– Det var desperation, det var en känsla av att det skulle till något extra för att det skulle hända något. Man kan vara lite vidskeplig ibland och det kändes som att ”fan, ska de vinna måste jag göra något”.

”Det var bättre än jag trodde”

Efter tweeten vände Ljungbergs Arsenal och vann med 3-1. Lundbäck är beredd att ta på sig lite av äran.

– Det kändes helt omöjligt att det skulle hända när jag skrev den där tweeten, de var riktigt dåliga fram till att de flaxade in 1-1. Men jag kände att jag badar, inga problem. Bara de vinner så hoppar jag i plurret.

Hur var badet?

– Det var bättre än jag trodde faktiskt. Det är klart att det var riktigt kallt men jag tror att jag hade lite adrenalinpåslag. Det var lite isigt bara så när jag kom hem upptäckte jag att jag hade sår över hela smalbenen.

Känner du att det är något du kan göra igen för att hjälpa Arsenal i framtiden?

– Jag funderade lite på hur ofta man kan ta till sådana här grejer och det fortfarande ska funka. Jag är beredd att göra det så många gånger det går men om jag gör det för ofta tappar det kanske kraften liksom.

– Jag har ju inte gjort det förut så jag borde ändå ha några gånger till i mig.

Tror du att det finns några andra allsvenska spelare som är så stora supportrar till ett annat lag?

– Jag vet inte riktigt. Min kompis Dennis Widgren i Hammarby är också Arsenal-supporter men det kan ha svalnat lite med hans egna framgångar.

– Han har ju vunnit mot Arsenal liksom, men jag känner ändå att det inte påverkar mitt supporterskap att jag spelar fotboll och själv har supportrar. Det gör att jag känner med Brages supportrar och förstår dem helt och hållet, det är lite kul att jag känner att jag kan identifiera mig med dem.

”Nu lever man i ovisshet”

Det är speciella tider att vara Brage-spelare just nu. Den 25-årige Lundbäck går precis som sina lagkamrater i väntans tider för att få veta vilken serie de spelar i nästa år. Extra speciellt är det för Östersundssonen Lundbäck, vars bror Sebastian Lundbäck spelade med ÖFK både i superettan och i allsvenskan.

– Det är en speciell situation, jag skulle förstås bli skitglad om Brage gick upp men då vet jag att många i min närhet får lida av det. Men för Brages skull vill jag att laget ska gå upp.

Hur pratar ni om det inom laget?

– När nyheten dök upp blev det en glädjechock men sedan började man inse att det kommer en överklagan och att det inte är skrivet i sten. Nu lever man lite i ovisshet men det blir bra oavsett hur det blir i alla fall.

https://twitter.com/Lundback29/status/1204167406387638272https://twitter.com/Lundback29/status/1204144236893032448