Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Otur – känns som det varit så hela året för mig”

Motiga år för Egzon Binaku – som nu väntar på besked.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Han startade i U21-EM mot Slovakien för tre år sedan.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Under säsongen i MFF valde Binaku dock Albanien.
Foto: BILDBYRÅN

BORÅS. Egzon Binaku fick sin blott tredje start för året borta mot Elfsborg, men redan i paus tvingades han bryta.
– Det är hälsenan. Det gör ont. Vi ska kolla upp det i morgon. Jag hoppas inte det är allvarligt, säger Norrköpingsspelaren.

Han har haft det motigt flera år nu, Egzon Binaku. Från att ha startat i en av Sveriges tre U21-matcher i Polen-EM 2017 och gjort en succésäsong i Häcken samma år har det inte lossnat för vänsterbacken.

Visserligen blev han albansk landslagsman redan under första (och enda) året i Malmö FF 2018, men väl i MFF lyckades han inte konkurrera ut Behrang Safari. 

Inte heller i Norrköping har 25-åringen spelat till sig en ordinarie plats. I fjol blev det endast tre allsvenska starter – och nu i bortaförlusten mot Elfsborg tvingades han bryta i sin tredje startmatch för året redan i paus. 

– Det är hälsenan, förklarar Binaku.

Är det allvarligt?

– Jag vet inte. Vi ska kolla upp det i morgon. Vi får se, jag hoppas inte att det är allvarligt men det smärtar. Ja, det gör ont.  

Dålig tajmning för dig att åka på en skada nu känns det som, när du fick starta...

– Ja det är otur. Det känns som det varit så hela året för mig, konstaterar Binaku som vägrar gräma sig trots att karriären inte gått så rakt som han själv hoppats på sedan flytten från Häcken.

– Det är väl så fotbollen är... Det är bara att kämpa på och hoppas att det släpper snart. Jag krigar på, det är det enda jag kan göra. Jag viker inte ner mig mentalt!

Tappat landslagsplatsen

Som om inte situationen i klubblaget är prekär nog har Binaku tappat sin landslagsplats. Han har inte varit med i Albaniens två senaste samlingar.

– Jag får för lite speltid, det är deras förklaring och jag förstår dem, konstaterar Binaku som noterats för fem A-landskamper för Albanien.

– Klart det varit kul att vara med i landslaget. Alla vill ju vara med i ett landslag! 

Du funderar inte på att byta klubb nästa säsong för att spela kontinuerligt och då ta dig tillbaka till landslaget?

– Jag har två år kvar på kontraktet. Det är det jag förhåller mig till, avslutar Binaku.