Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarbys besked: Har förts till sjukhus

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Otäcka bilder på Astrit Selmani. 

Anfallaren nickade ihop med Noah Sonko Sundberg och tvingades till byte när Hammarby vände och vann med 4-3 hemma mot Östersund. 

”Astrit Selmani förlorade medvetandet under ett par sekunder vid kollisionen”, skriver Bajen på Twitter. 

– Han mår bra. Jag vill dedicera vinsten till honom, säger Milos Milojevic. 

Senare under kvällen bekfräftade Hammarby att Selmani drabbats av en hjärnskakning. 

Tabelljumbon Östersund chockade Hammarby på Tele 2 och tog ledningen redan efter sex minuters spel. Efter en galen och målrik förstahalvlek ledde ÖFK med 3-2 – efter bland annat en jättetavla av Bajen-målvakten David Ousted.  

I slutskedet av de första 45 minuterna blev det otäckt. Anfallaren Astrit Selmani nickade ihop med backen Noah Sonko Sundberg och båda föll ihop. Sundberg reste sig medan Selmani låg nere ett par minuter och behövde läkarvård. Hammarbys stjärnanfallare bars ut på bår och in kom i stället Mayckel Lahdo. 

Hammarbys besked: ”Förlorade medvetandet”

– Det är reaktioner som är starka från både med- och motspelare det är alltid fruktansvärt otäckt, säger experten Anders Andersson i Kanal 5. 

– Det känns alltid otäckt när spelarna reagerar på det där sättet när spelare blir liggandes. Det blir alldeles tyst på läktarna. Att döma av reaktionerna såg det ut som om smällen tog värre på Astrit Selmani, säger kommentatorn Petra Svensson. 

Hammarby skriver på Twitter att Selmani har förts till sjukhus för vidare undersökning. 

”Astrit Selmani förlorade medvetandet under ett par sekunder vid kollisionen i den pågående matchen mot Östersund. Utöver spräckt ögonbryn kan hjärnskakning inte uteslutas. Astrit förs nu till sjukhus för vidare undersökning. Ytterligare info när vi vet mer”, skriver Bajen. 

– Läkaren sa att han är på södersjukhuset han är lite yr, han väntar på röntgen. Men han mår bra, han tror inte det är allvarligt. Hans hälsa är viktigast, säger Milos Milojevic. 

Amoo matchhjälte

I den andra halvleken drogs tempot ner en aning. Bajen fick en straff som Darijan Bojanic sköt i ribban. 

Sen blev kaos. 

Samuel Mensiro fick direkt rött efter en rejäl kapning av Amoo. Sekunder senare satte Gustav Ludwigson 3-3. Hemmalaget forcerade för ett ledningsmål och i den 93:e matchminuten kom avgörandet. En ÖFK-försvarare fick bollen på handen och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Amoo som satte 4-3, vilket även blev slutresultatet. 

Milos: ”Vill dedicera vinsten till Selmani”

Efter matchen ger Hammarby-spelarna och tränaren lugnande besked om sin lagkamrat.

– Jag har hört att han mår bra under omständigheterna. Jag hoppas att allt går bra för honom just nu. Vi pratade i paus om att vi inte skulle låta det här rinna oss ur händerna, speciellt med tanke på det som hände med Selmani. Han valde att sätta dit huvudet och ta en smäll för laget, vilka fan är vi om vi inte gör samma sak för honom när han ligger på båren. Jag tror att det stärkte oss som lag också i slutändan, säger Gustav Ludwigson och fortsätter:

– Det var jätteobehaglig situation när vi kom fram, jag var en av de första att komma fram.

Milos Milojevic:

– Jag blev nervös när Astrit fick skadan men fick nyheter att han mår bra. Jag vill dedicera vinsten till honom.

Senare under söndagskvällen bekräftade Hammarby att Selmani drabbats av en hjärnskakning och att han behöver vila i några dagar. 

Målvakten snuvas på rekordet