Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Otäck skada: ”Han skriker ut sin smärta”

Foto: Dplay
Foto: Dplay

Östersunds superform håller i sig. 

Mot Elfsborg kom tredje raka segern – efter otäcka bilder på Rewan Amin.

– Tyvärr ser det ut som att knät har gått sönder, säger experten Stefan Ishizaki i Dplay. 

Formstarka Östersunds FK gästar under söndagen allsvenskans succélag Elfsborg. Matchen, som spelas i Borås började avvaktande från både lagen och chanserna var inte många. 

Efter halvtimmen spelad föll ÖFK-spelaren Rewan Amin efter en duell med Rasmus Alm. Amin skrek ut sin smärta över hela Borås arena och fick sedan bäras ut, med misstänkt korsbandsskada. 

– Tyvärr ser det ut som att knät har gått sönder. Det är jättetråkigt och tyvärr brukar sådana skador vara de allra tuffaste. Det är extremt tråkigt och det kommer ta väldigt lång tid för att återhämta sig från en sådan skada. Det är fotbollens baksida, säger experten Stefan Ishizaki. 

Turgott målskytt

Elfsborg kom till ett par heta lägen men utan att kunna spräcka nollan. Första halvleken slutade mållöst. 

En minut in i den andra halvleken fick Elfsborgs Rami Kaib sitt andra gula för dagen och blev därmed utvisad. ÖFK, som hade tagit två raka segrar, pressade på och till slut skulle målet komma. 

Isak Ssewankambo med ett fint inspel som Blair Turgott mötte och 1-0 var ett faktum. 

”Det älskar vi”

Resultatet stod sig och därmed tappar Elfsborg mark på Malmö FF i toppen av allsvenskan. Desto ljusare är det för ÖFK som tar tredje raka segern och har endast två förluster på de tio senaste matcherna. 

– Vi får kriga, och Elfsborg äger vissa delar av matchen. Men sen får de en utvisning och då blir det tuffare. Vi förtjänar de här poängen, säger kapten Aly Kieta som nu har hållit nollan tre raka matcher och sju totalt i serien. 

– Det älskar vi (att hålla nollan). Det är jätteskönt, säger Keita och skrattar.