Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Östersunds spelarbuss attackerad med stenar

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Först överskuggades cupmatchen av skandalscener, där Isak Ssewankambo menade att han utsatts för rasism.

Sen ska Östersunds spelarbuss ha attackerats med stenar utanför lagets hotell i Landskrona.

– Det kan jag bekräfta. Vi jobbar just nu med att ta in extra säkerhetsbolag, säger ÖFK:s vd Michael Schahine till SportExpressen.

Östersunds FK övertygade i tävlingspremiären när de bortaslog Landskrona Bois med 3-0. Men matchen kantades av skandalscener, då Isak Ssewankambo efteråt berättade att han fick apljud riktade mot sig. 

ÖFK-spelarna åkte efter matchen tillbaka till hotellet för att sedan bege sig hem till Östersund. 

Men så har det inte blivit. 

För enligt uppgifter till SportExpressen blev spelarbussen utsatt för stenkastning utanför hotellet och spelarna är fortfarande kvar på hotellet i väntan på klartecken för att åka i väg. 

Polisen bekräftar: ”Fotbollslaget får anmäla till SvFF”

När SportExpressen når ÖFK:s vd Michael Schahine bekräftar han händelsen.

– Jag kan bekräfta att bussen har blivit attackerad med stenar. Jag kan bekräfta att polisen är på plats. Vi jobbar just nu med att ta in extra säkerhetsbolag, säger Schahine och fortsätter: 

– Sista informationen jag har är att spelarna befinner sig på hotellet. Jag har inget mer att säga just nu. 

Evelina Olsson, polisens presstalesperson för region Syd, bekräftar att polisen har varit på plats och pratat med spelare och ledare. 

– Vi fick in en anmälan om att en spelarbuss blivit utsatt för stenkastning. Detta ska ha skett i Landskrona. Vi har konstaterat att det inte är några större skador på bussen. Fotbollslaget får anmäla till Svenska Fotbollförbundet och de (SvFF) får i så fall göra en polisanmälan. Men vi har avslutat ärendet hos oss och vi är inte kvar på platsen längre, säger hon.