Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNFoto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
 Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNFoto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
 Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Östersund vilade nio spelare – vann ändå

Publicerad

ÖSTERSUND/STOCKHOLM. Östersund fullbordade sin succévecka med seger mot Djurgården.

Det trots att Graham Potter valde att ställa över nio spelare som startade mot Galatasaray.

Då hyllade Özcan Melkemichel motståndet:

– Många förstår inte att ÖFK har en riktigt riktigt bra trupp. De visar det i dag och har visat tidigare.

Dennis Widgren och Samuel Mensior var den enda som startade i Östersunds skrällseger mot Galatasary tidigare i veckan.

I övrigt ställde tränaren Graham Potter ett helt nytt lag på planen till dagens match mot Djurgården. 

Där kom Östersund att visa prov på bra bredd i truppen, då den nya startelvan fixade tre nya poäng efter mål av Samuel Mensiro och Douglas Bergqvist. 

Graham Potter var nöjd med segern, och gav motståndet beröm.

– Ett fantastiskt resultat mot ett väldigt bra lag,, ett topplag. Speciellt med tanke på att vi spelade en tuff match i torsdags. Och det säger mycket om spelarna och hur de jobbar, de  har en fantastisk attityd och stöttar varandra, säger Potter.

Özkan hyllar ÖFK: "En fantastisk trupp"

Djurgården skapade lägen i matchens avslutande 20 minuter, och var nära kvittering men noggrannheten i avsluten var inte tillräckligt hög.

– Vi måste kunna vara lugn även i de situationerna. Att komma runt mer på kanterna, och ha lite mer kvalitet. Jag är väldigt besviken, vi får rannsaka oss själva och ta nya tag.

Östersund saknade alltså nio av sina startspelare från matchen tidigare i veckan, men Djurgårdens tränare ville inte skylla förlusten på att laget hade underskattat ÖFK på grund av detta, och förnekade att det hade påverkat Djurgårdens uppladdning:

– Jag känner till de flesta spelarna, även de i dag. jag har mött många av dem. Många förstår inte att ÖFK har en riktigt riktigt bra trupp. De visar det i dag och har visat tidigare, de saknade några riktiga kvalitetsspelare, så jag trodde att vi skulle ha en bra möjlighet att slå dem. Men jag har stor respekt för det här laget.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag