ÖSK:s skrällvärvning: Ajdarevic återvänder

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Christian Örnberg
Foto: Robin Aron

Här är Örebros skrällvärvning i jakten på ett nytt allsvenskt kontrakt.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Standard Lieges Astrit Ajdarevic klar för ÖSK. Den förre HIF-mittfältaren ansluter till klubben inom kort.

- En väldigt bra spelare som har gjort det bra både i allsvenskan och utomlands, säger Örebros tränare Alexander Axén. 

Astrit Ajdarevic såldes från IFK Norrköping till Standard Liege för 15 miljoner kronor sommaren 2013. Där blev det till en början mycket speltid för mittfältare. Men när laget bytte sportchef och tränare hamnade svensken i frysboxen och efter en utlåning till bland annat Charlton (där Erik Hamrén var på plats och spanade in 25-åringen) hamnade han den här säsongen i Helsingborg.

Där bänkades han i slutet av sin lånetid och återvände till sin belgiska klubb.

"Tittar på förstärkningar"

Under dagen gick Standard ut med att de hade ömsesidigt brutit kontraktet med Ajdarevic och enligt belgiska uppgifter till SportExpressen är mittfältaren nu klar för Örebro SK. ÖSK kämpar för att klara nytt kontrakt i allsvenskan.

Tränaren Alexander Axén medger att de kollar på förstärkningar.

- Vi har inte några pengar att värva för och det ska dyka upp något speciellt för att vi ska klara av att ta in en spelare, säger han.

Vi har uppgifter på att ni värvat Astrit Ajdarevic som brutit sitt kontrakt med Standard Liege. Vad kan du säga om det? 

- Ingenting.

Vad kan du säga om honom som spelare? 

- En bra spelare som har gjort det bra både i Sverige och utomlands. Han har bevisat att han har kvaliteter och är en bra spelare.

Örebro SK:s ordförande Björn Åqvist är även han fåordig:

- Jag kan inte säga något om det. Men vi tittar på förstärkningar hela tiden och det ska vara en spelare som passar in hos oss. Astrit var ju här tidigare men har efter det varit i Norrköping och Helsingborg. Men han gjorde det bra när han var här och det är ingen hemlighet att vi gärna behållit honom när han var här senast.