Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

ÖSK vann rysaren – avgjorde på stopptid

Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN

1–1 på stopptid.

Då, i matchens sista skälvande minuter, nickade Filip Rogic hem samtliga tre poäng till Örebro hemma mot Sundsvall.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Örebro – direkt i Messenger 

Örebro tog emot Sundsvall hemma på Behrn arena i lördagens tidiga allsvenska match.

Men det var bortalaget Sundsvall som skulle inleda bäst.

Efter flipperspel i Örebros straffområde letade sig bollen fram till Peter Wilson som placerade in ledningsbollen bakom Oscar Jansson, en ledning som stod sig halvleken ut.

Nahir Besara bakom ÖSK:s vändning

I den andra halvleken ersatte poängkungen Nahir Besara Albin Granlund. 

Mycket har kretsat kring Besara under veckan som flög till Qatar för att skriva på ett proffskontrakt, men i sista stund sprack affären. Besara själv gick ut i Nerikes Allehanda och riktade kritik mot egna klubban då han menade att han kände sig sviken av ÖSK-ledningen.

– När jag sitter på planet får jag veta att ÖSK lämnat ett nytt bud till Al-Khor, med diverse klausuler som gör att jag kostar nästan dubbelt så mycket. Det gjorde att klubben i Qatar drog sig ur, sade Nahir Besara till NA.

– Jag är besviken, och jag känner mig sviken av ÖSK.

Besara fick till följd av detta starta på bänken, men motivationen var det inget fel på.

Och det var ett byte som avspeglades i matchprotokollet genom att Besara i den 52:e minuten ådrog sig säsongens första varning efter snack.

Men han gjorde poäng också. Sju minuter senare serverade han Johan Bertilsson som kunde kvittera, Bertilssons första mål i Örebrotröjan.

Och det small återigen på stopptid. Nahir Besaras hörna letade sig bort till Sebastian Ring. Rings misslyckade skott blev till ett perfekt inlägg för Rogic som ensam vid bortre stolpen kunde nicka in 2–1 med bara minuten kvar att spela.

Örebro kliver upp på 29 poäng i tabellen – lagets tredje raka seger.