Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ortmark med cykelspark – "Giffarna" fast i botten

Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Gjorde IFK Norrköpings Jacob Ortmark säsongens mål mot Gif Sundsvall?

Mittfältarens cykelspark lär vara med och konkurrera om priset.

För ”Giffarna” går det fortsatt blytungt efter 1–3 mot ”Peking”.

Kvarten in på den andra halvleken såg 25-årige Ortmark att det fanns ett läge för att ge sig på ett konstnummer.

Och han lyckades med sitt utförande.

En elegant cykelspark letade sig in i det bortre hörnet och Gif Sundsvalls målvakt Oscar Jonsson kunde inte göra annat än att se på när gästande IFK Norrköping utökade sin ledning till 2–0. Blott fem minuter tidigare hade Christoffer Nyman skickat in 1–0 för ”Peking”.

Trots det tjusiga målet var Ortmark inte särskilt nöjd i halvtid.

– Det är inte så glada miner ändå tycker jag, vi spelar en medioker första halvlek. Två mål är bra, sedan är det lite slarvigt och det är så där, vi måste steppa upp i andra halvlek, sade han till Discovery+.

Tungt för Giffarna

Med några få minuter kvar av matchen sopade Nyman in sitt andra mål för eftermiddagen till 3–0. Nyman trivs mot Gif Sundsvall, målet var anfallarens tionde mot laget på lika många matcher.

Pontus Engblom putsade sedan till siffrorna när han gjorde 1–3, vilket blev slutresultatet, kort efter Nymans andra fullträff.

Med sex omgångar kvar att spela av allsvenskan är IFK Norrköping tia i tabellen med sina 28 poäng, sju poäng före Degerfors som befinner sig på kvalplats.

För Gif Sundsvall börjar läget se allt mer prekärt ut. Laget är fortsatt jumbo och har tio poäng upp till Degerfors på kvalplats.