Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blir stor matchhjälte efter sent avgörande

Foto: STAFFAN CLAESSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Örebro vann borta mot Sirius på måndagskvällen. 

Det är deras första seger i allsvenskan sedan 12:e maj. 

– Riktigt skönt, vi behövde en vinst och den kom, säger Nahir Besara i Discovery plus. 

Kvällssol på Studenternas i Uppsala. Sirius senaste match var mot Degerfors (vinst 2–0). Det var en ganska chansfattig inledning på matchen.

Discovery plus kommentator Johan Arneng beskrev de vitklädda från Närke som ”det nya Örebro”. 

Det dröjde ända till den 40 minuten innan matchens första riktigt heta chans dök upp. Sirius kvicke japan Yukiya Sugita kom fri på en lång boll, men bollen var aningen brant. 

Örebros målvakt Mergim Krasniqi kom ut långt från sitt mål och rensade undan bollen. 

Hörnvarianten som gav utdelning

I den 44 minuten var det Örebro som var mycket nära att ta den ledning som bara minuten senare skulle komma. Kevin Walker fick en boll till sig, via en klack, snett inåt bakåt och klippte till med en sträckt vrist på volley. 

Minuten senare kom gästernas ledningsmål. En hörnvariant där Kevin Walker slog bollen snett in mot David Seger som klippte till direkt. 

– Vi har inte snackat om det någonting, jag skrek till Kevin och han spelade lite dum, jag visste inte att han skulle passa mig heller, sedan passade han mig, säger han i Discovery plus. 

Första allsvenska målet

Christian Kouakou, som hittat nät sex gånger den här säsongen och ligger delad tvåa i skytteligan, var vass i inledningen av den andra halvan. 

Han hade en boll i stolpen och en i mål, men var dessvärre avvinkad för offside båda gångerna. Men hemmalaget fortsatte ligga på för ett ledningsmål som till slut kom.

I den 66 minuten nickade Marcus Mathisen en boll mot den andra stolpen, där Laorent Shabani dök upp och nickade bollen i mål, hans första allsvenska mål. 

– Jag känner på mig att hans skulle försöka få den mot bortre så jag var där, säger målskytten i Discovery plus. 

– Det är klart att det är en besvikelse att vi inte vinner, en sådan här match ska vi vinna alla dagar i veckan på hemmaplan. 

Första segern sedan maj

Därefter gjorde båda lagen några byten. Det ”nya Örebro” efter de profilstarka värvningarna ville mest. På en kontring sköt Nahir Besara in 2–1 till gästerna.

Det stod sig matchen ut och det här var Örebros första allsvenska seger sedan matchen mot Häcken den 12 maj. 

– Riktigt skönt, vi behövde en vinst och den kom, säger Nahir Besara i Discovery plus. 

Förra matchen, krysset mot AIK, assisterade han Dennis Collander till mål. Ett mål och en assist har han bidrag med i sina två matcher sedan återkomsten. 

– Jag klagar inte, hade jag varit i bättre matchform hade jag kanske kunnat göra ett till i dag säger han i Discovery plus. 

Det är även första gången ÖSK tar poäng i två allsvenska matcher i rad sedan den 1 november 2020.