Örebro SK: "Vi mår dåligt och är bestörta"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Anders Karlsson
Simon Åström
Foto: Pressbild

Polisen tror inte att de kommer hitta ÖSK-ikonen Anders Karlsson vid liv och avslutar sökandet efter honom.

Ett tungt besked för Örebro SK.

– Vi mår dåligt och är bestörta i klubben, samtidigt går tankarna till Anders allra närmsta, säger klubbchefen Simon Åström.

Under natten mot tisdagen anmäldes den 52-åriga Örebro SK-profilen Anders Karlsson försvunnen av sina anhöriga. Polisen inledde en sökoperation som pågått under hela dagen. Men på tisdagskvällen kom beskedet att de avslutar sökandet efter honom.

– Vi tror inte att vi hittar honom vid liv längre, och i och med att vi har gjort den bedömningen läggs räddningstjänstens insats ned, säger polisens insatschef Mats Thörn.

"Är så klart fruktansvärt"

Anders Karlsson spelade under sin karriär över 400 matcher för Örebro och har varit aktiv som ledare i klubben därefter. Den senaste säsongen var han verksam som målvaktstränare för klubbens u-lag.

Polisens besked kom som ett hårt slag för klubben.

– Det är så klart fruktansvärt. Man har känt hela dagen att oddsen inte har varit jättegoda, men så länge det finns en form av hopp så hoppas man naturligtvis. Men gör polisen den här bedömningen så litar vi på att det är en korrekt bedömning av dem. Det är klart att det känns fruktansvärt hemskt just nu, säger Örebros klubbchef Simon Åström.

Tänker på Karlssons nära anhöriga

Hur har dagen varit för er i föreningen?

– Det har varit väldigt tufft. Det är många som har jobbat nära Anders i många år, all personal, det är hur många spelare som helst i A-laget som känner honom. Sen har han nu jobbat i vår akademi så alla ungdomsspelare och ledare har varit nära honom. Så det har varit otroligt pressat. Det är många människor och alla regerar olika. Så vi har samlats och pratat kring det här och erbjudit samtalsshjälp för de som velat ha det. Det har varit en väldigt jobbig dag förstås.

– Vi har tagit hjälp. Vi har tagit kontakt med Svenska kyrkan som är vana vid krishantering. Det är viktigt att kunna erbjuda det i såna här tider.

Samtidigt är Åström tydlig med att klubbens tankar nu går till Anders Karlssons nära anhöriga.

– Vi mår dåligt och är bestörta i klubben, samtidigt går tankarna till Anders allra närmsta. Om vi mår dåligt kan man inte ens föreställa sig hur de mår. Så alla tankar går dit naturligtvis. Det som är viktigt nu är att hantera det.