Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Ordvalen i det här fallet var för dåliga”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Ett omdiskuterat mål blev avgörande när Varberg föll borta mot Hammarby.

Efter slutsignal var Varberg rasande på domaren Kristoffer Karlsson.

– Jag har förståelse för att man blir besviken, men ordvalen är för dåliga, säger domarbasen Stefan Johannesson till Fotbollskanalen om kritiken.

Bortalaget reagerade kraftigt mot beslutet att godkänna Hammarbys 1-0-mål. Innan Akinkunmi Amoo satte det som skulle bli matchens enda mål menade Varberg att Amoo gick in med sulan i en duell med Joakim Lindner.

Och utöver det stod framspelaren Astrit Selmani i offsideposition när han fick bollen.

Målvakten Stojan Lukic kallade domaren Kristoffer Karlsson för ”en pajas” och tycker att han borde döma i superettan, eller division 1.

– Det var en som var superstjärna där ute som han brukar vara mot oss, sa Varbergs tränare Joakim Persson efter förlusten mot Hammarby.

Nu svarar Stefan Johannesson, ansvarig för elit- och internationella domare på Svenska fotbollförbundet, på kritiken.

– Jag har förståelse för att man blir besviken och att det blir reaktioner. Däremot har jag inte förståelse för ordvalen. Det är inget som leder till ett bättre klimat. Jag tycker det är onyanserat att gå på en person på det sättet. Kristoffer har gjort en bra säsong och här gjorde han ett fel i en situation som inte var så lätt att bedöma, då tycker jag att man kan välja sina ord. Ordvalen i det här fallet var för dåliga, säger han till Fotbollskanalen.

Kan ha dömt sin sista Varbergsmatch

Varberg menade efter matchen att de haft återkommande problem i matcher där Kristoffer Karlsson dömt.

Stefan Johannesson medger för Hallands nyheter att Karlsson kan ha dömt sin sista Varbergsmatch för säsongen.

– Det är för tidigt att säga, men det kan mycket väl bli så. Vi gör allt för att lag och domare ska nå sin fulla potential, säger Johannesson till tidningen.