Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ordbråket efter svenska cup-finalen: "Får snacka om vad de vill"

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

En dramatisk straffläggning fällde avgörandet i cupfinalen. Efter matchen riktade Gustav Ludwigson kritik mot Malmös spelsätt.

– I dag var det att dunka ut bollen till inkast på andra etage, en tjongfotboll.

Dennis Hadzikadunic:

– Han är bara bitter, säger mittbacken.

Det blev oavgjort efter ordinarie matchtid och förlängning. Till slut avgjordes en dramatisk cupfinal efter straffar där Ismael Diawara blev hjälte när han räddade Astrit Selmanis straff.

Gustav Ludwigson tycker att Hammarby var det bättre laget.

– Vi får Malmö dit vi vill. Jag tror tyvärr Malmö tycker att de fick spelet dit man ville. Vi är skarpare, mer aggressiva och kommer åt de bättre. Vi skapar fyra hundraprocentiga lägen under matchen, lite mer skärpa, så hade vi avgjort det här. Straffar är lotteri, i fjol vann vi, i år förlorar vi, säger Hammarbys anfallare.

Därefter riktar han en passning mot Malmös spelsätt.

– Malmö har en tydlig plan. När de kommer hit vill de spela 0-0 och vinna på straffar. Senast gjorde de fler bättre försöka att vinna. I dag var det att dunka ut bollen till inkast på andra etage, en tjongfotboll. Vi har haft Milos också så det finns en idé att lyfta upp bollen på Kiese Thelin, det är deras sätt att anfall, och jag respekterar det men i dag slog de bort bollen i panik.

”Får snacka om de vill”

Nahir Besara håller med sin lagkamrat.

– Malmö spelade mycket långa bollar. Vi pressade dem förmodligen bra och hamnade till slut med att sparka upp bollarna. De vågade inte spela så mycket, säger han.

Men Malmö FF:s lagkapten köper inte Hammarbys snack, i stället pekar han på vilka som till slut fick lyfta cuppokalen.

– Vi spelar en cupfinal, om ett år eller en månad då handlar det om vem som vann finalen och vem som fick lyfta pokalen. Vi har stått i dessa situationer innan och haft bättre prestationer, det mörkar jag inte, men kollar du stora chanser är det nog väldigt jämnt. Vi har spelat många matcher på Tele 2 och varit det bästa laget. I dag handlar det inte om prestation utan vem som står där som vinnare. Hammarby får snacka om de vill. 

Hadzikadunic: ”Säger bara så för att han är bitter” 

Dennis Hadzikadunic går till mottack när han får höra vad Ludwigson sagt.

– De kan säga vad de vill. Hade han stått här där jag står hade han sagt annorlunda. Han säger bara så för att han är bitter och att han kokar, säger backen och fortsätter:

– Vi som lag står kompakta i 120 minuter. Det känns som att vi hade kunnat spela en till match, vi hade inte släppt in något mål ändå. 

Jo Inge Berget bryr sig inte om Hammarbyspelarnas kritik.

– Det är inte så många matcher som vi har fört här på Tele2 så någonting annorlunda behövde vi göra. I dag var det viktigt att inte öppna upp och låta de spela sitt spel. Sen skulle vi hålla nollan, det gjorde vi. I dag handlade det om att vinna cupen, skitsamma hur det ser ut.