Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Öppnar nu för fler värvningar till AIK

AIK:s björn Wesström. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

DUBAI. AIK fick låna hem Anton Saletros gratis - och klubben betalar vare sig hyra eller lön för mittfältaren. 

Samtidigt öppnar nu sportchefen Björn Wesström för fler värvningar om Joel Ekstrands skada skulle vara värre än befarat. 

- Vi får utreda mer om vi hamnar i ett läge där vi skulle behöva värva, säger Wesström.

Det var i går som det stod klart att AIK lånade hem mittfältaren Anton Saletros från ryska Rostov. Saletros lånekontrakt sträcker sig fram till sommaren och innehåller en köpoption  där AIK kan köpa loss spelaren när låneavtalet går ut. 

Enligt SportExpressens uppgifter betalar AIK vare sig lön eller hyra för spelaren och att klubben fick låna hem spelaren gratis var en stor anledningen till att lånet blev av. Rostov köpte loss Saletros från AIK i somras och han har under det dryga halvåret i Ryssland gjort ett mål och en framspelning på nio matcher. 

 

Anton Saletros. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

 

AIK lånar hem Saletros gratis 

AIK:s sportchef Björn Wesström vill inte kommentera någonting kring ett eventuellt upplägg, men säger att lånet är fördelaktigt för AIK. 

– Vi har haft kontakt med Anton tidigare och då har inte möjligheten funnits för att ta tillbaka honom. Nu fanns den där i och med att det blev väldigt gynnsamma ekonomiska villkor för AIK. Och att då ta hem en spelare som spelade 70 minuter mot Zenit Sankt Petersburg för inte så längesedan är väldigt bra, säger Wesström. 

Joel Ekstrand klev av gårdagens träning. Kan det bli aktuellt att värva in en ersättare där?

– Det vet vi inte det är för tidigt att säga. Vi ska utreda vidare och får avvakta situationen. Men skulle det visa sig att det är sämre än befara kan vi hamna i ett läge där vi kanske behöver värva, men det vet vi inte i nuläget. 

Blir det inga andra värvningar utöver en eventuell mittback alltså?

– Jag säger som jag alltid säger. Jag stänger inget fönster, fönstret stänger när det stänger. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!