Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Öppnade för att lämna – svarar på Uno-utspelet

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK

Han öppnade för att lämna Djurgården och fick höra att han måste börja träna och sluta spela Uno.

Men Per Kristian Bråtveit menar att det inte är någon dålig stämning eller osämja ute på Kaknäs.

– Jag hatar att vara på gymmet i stället för på planen, säger han.

Efter att Per Kristian Bråtveit öppnat för att lämna Djurgården sade sportchefen Bosse Andersson att målvakten måste börja träna för att få spela.

– Han är inte här för att spela Uno och sitta i rehabrummet, då kommer han inte att spela, sade han i podcasten Studio Allsvenskan tidigare i veckan. 

Efter torsdagens träning på Kaknäs ger Bråtveit återigen sin syn på sin situation i klubben, och förklarar varför han inte har tränat den här veckan.

– Jag har varit på gymmet den här veckan med ett svullet knä. Jag hatar att vara på gymmet i stället för på planen, säger han och berättar att han inte tror att han får spela på måndag heller till följd av de uteblivna lagträningarna.

Hur är stämningen nu?

– Direkt efter petningen var det jobbigt så klart. Men stämningen är bra, jag försöker ta mig ut på planen igen. Det är bara att gnugga på och hoppas att man kommer in igen. 

”Han frågade om jag spelat Uno”

Hur hanterar du den situation som har uppstått efter petningen?

– Vi måste ha högt i tak, absolut. Det är inga problem att tränarna går ut och berättar varför jag är petad, men då måste jag också få lov att säga att jag inte håller med. Det tyckte jag inte var någon stor grej.

– Att Bosse säger som han gör i podden, alltså han är Bosse. Han har sett mig spela Plump eller vad det nu är och då slänger han in Uno där. VG ringde mig igår och frågade om det var ”beef” mellan mig och Bosse, så jag tror att det har blivit en mycket större grej än vad det är. Jag vet hur Bosse är, han kom in idag och frågade om jag har spelat Uno än. Det måste vara okej att skoja lite. 

Hur ser du själv på din egen säsong?

– Laget har varit i en sämre period nu och det bästa hade så klart varit om jag hade varit matchvinnare varje match då, men så har det inte varit. Jag tycker ändå att mitt spel har varit okej den senaste tiden och jag tycker att jag räddar fler poäng än vad vi har torskat på att ha mig i mål. Så det var därför jag kände att jag behövde säga emot att jag inte hade varit tillräckligt bra. 

– Det är upp och ned under en säsong, men så mycket ned har det inte varit tycker jag.

”Det har varit något bud”

I podcasten som Bosse Andersson gästade berättade han även att det har funnits norskt intresse för målvakten under säsongen.

Har du behövt ta ställning till någonting under sommaren?

– Nej, det har inte gått så långt att jag varit involverad. Det har varit något bud här och där och något intresse, men ingenting som har gått så långt att jag har behövt säga ja eller nej, säger Bråtveit.

TV: Janne Andersson: ”Det är irriterande”