Igboananike faller i straffområdet. Foto: C MoreIgboananike faller i straffområdet. Foto: C More
Igboananike faller i straffområdet. Foto: C More
Besara rakar in sin egen straffretur till 2-1. Foto: C MoreBesara rakar in sin egen straffretur till 2-1. Foto: C More
Besara rakar in sin egen straffretur till 2-1. Foto: C More

Omdiskuterad straff när Örebro SK vann

Publicerad

ÖREBRO/STOCKHOLM. Örebro vann premiären mot Jönköpings Södra - efter en omdiskuterad straffsituation.

I slutminuterna gick Kennedy Igboananike omkull enkelt och Nahir Besara kunde se till att matchen slutade 2-1. Efter matchen var Tommy Thelin rasande och skrek på domarna.

– Han lägger armen på Kennedy, sedan ramlar han själv. Tyvärr. Det är dåligt, säger Thelin.

Alexander Axén kunde bara applådera vid sidlinjen när hans Örebro på ett väldigt vackert sätt tog ledningen med 1-0 efter en kvarts spel.

Filip Rogic spelade in bollen på marken från vänsterkanten, en Örebrospelare släppte kallt bollen förbi sig vilket såg till att Ferhat Ayaz kunde skruva in ledningsmålet.

Gästerna Jönköping käkade sig dock in i matchen och skapade en rad farliga lägen.

De fick också utdelning tidigt i den andra halvleken när Daryl Smylie skallade in en hörna.

Omdiskuterad straff

Smålänningarna fortsatte att vara det bättre laget i resten av halvleken, men det var Örebro som hade marginalerna med sig.

Med tio minuter kvar av ordinarie tid dribblade sig Kennedy Igboananike in i J-Södras straffområde. Jonathan Tamimi la handen på hans axel och Igboananike gick omkull.

J-Södraspelarna viftade avvärjande, men domaren var stensäker och pekade på straffpunkten. På reprisbilderna såg Igboananike ut att falla lätt. Men själv höll han inte med:

– Det var straff, hundraprocent. Jag vet inte vad de snackar om, säger Igboananike.

Jönköping-spelarna tycker att du lägger dig för lätt?

– De spelar hårt. Man får inte spela så. Spela fotboll i stället. De sparkar hela tiden. Om du sparkar så faller man lätt. Det är så fotboll fungerar. Spela i stället. Vi spelar inte rugby där ute - utan fotboll.

– När de möter bra spelare så kommer de göra som jag gjorde. Spela, inte bara kriga. Man bråkar inte på planen. Fotbollen är tuff, men du kan inte vara hård hela tiden. Då blir det gula och röda kort. Men det kanske är Jönköpings spel, men de måste lära sig att spela.

– Jag tar inte Jönköpings snack på allvar. De kan snacka hur mycket de vill.

Nahir Besara slog straffen - och missade. Men det ville sig inte bättre för J-Södra än att returen gick rakt ut till Besara som själv slog in returen till segermålet 2-1.

"Missnöjda med resultatet"

Efter slutsignalen dolde inte J-Södras lagkapten Tommy Thelin sin frustration. Han gick fram, gestikulerade och skrek åt domarna.

– Det känns otroligt bittert. Vi gör en bra match, sen blir vi hårt straffade. Vi tränar hårt varje dag, lägger ner själ i arbetet, samtidigt som domarkvartetten ska visa oss respekt i 90 min, säger Thelin efter matchen.

– Båda korten på Jonathan Tamimi är tråkiga. Ena gången halkar han andra gången snubblar han på sig själv. Otrolig tufft. Vi är ingen nykomling längre. Vi kan inte stå med mössan i handen jämt och be om ursäkt. Bosse Karlsson eller domarna, måste ta lite ansvar, säger Tommy Thelin.

Hans bror och tränare, Jimmy Thelin, var inte lika arg över straffen.

– Så är det alltid i fotboll. Man kan fastna i olika beslut, men domaren dömer och så är det. Vi är lite missnöjda med resultatet, säger han till C More.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag