Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Om vi gör det så vet jag att vi vinner idag”

Jesper Karlström spelade Fifa 20 Stay and play cup i början av coronauppehållet. Han besegrade bland andra Liverpools Trent Alexander Arnold.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Djurgården har hakat på i toppstriden. 

Nu hoppas laget på en derbyseger mot Hammarby - och att sätta press på IFK Norrköping och Malmö FF i kampen om SM-guldet. 

– Trygghet i defensiven talar för oss, säger Jesper Karlström. 

Djurgården kommer från tre segrar i rad inför mötet med Hammarby. Senaste derbyt mot AIK vann laget med 1-0, och efter det sparkade AIK tränaren Rikard Norling. 

I kväll siktar Blåränderna på ännu en derbyseger. 

– Vi har en positiv känsla, har vunnit tre matcher i rad och vann förra derbyt så vi känner oss starka. Nu gäller det att vi fortsätter på den här vägen. Det är en ny match och vi måste fortsätta med den här positiva känslan, säger lagkaptenen Jesper Karlström. 

Vad är det som har gjort att ni fått i gång det?

– Vi har egentligen spelat bra från och med omgång fyra. Det var ett par matcher där vi hade mycket boll men inte fick till det. Sedan finns det alltid detaljer man vill förbättra och jag tycker att spelar man så som vi gjort ett tag, så brukar det ändå lossna och komma till slut. 

– Det kände jag egentligen ganska tidigt att vi hittade tillbaka på det vinnande spåret. 

Dina känslor att möta Hammarby?

– Alltså inget speciellt egentligen förutom att det kommer bli konstigt att spela utan publik. Det hade varit mer speciellt annars, det är en viktig match som jag vill vinna. Mer är det inte. 

Bäste vännen till Dif

Djurgården har erbjudit en av dina bästa vänner, Sirius Stefano Vecchia, ett kontrakt från och med nästa säsong, hur ser du på det?

– Det är en jätteduktig fotbollsspelare och det har jag vetat sedan vi var tio år. Han har haft otur med skador under en längre tid men har nu inte haft några problem under en längre tid. Så jag är inte förvånad att han dominerar som han gör och att han är så här bra. 

Har du snackat Djurgården med honom så att du försöker locka hit honom?

– Nja, det där får han sköta själv. Jag försöker att inte lägga mig i det. Det är en av mina bästa vänner sedan vi var tio år. Vi snackar ofta och ringer varandra efter matcherna och snackar om hur det har gått.

– Sedan snackar vi så klart om andra grejer i livet också. Inte bara hur det har gått. 

Vad är dina tankar om toppstriden, ni är med igen nu?

– Det kändes som att alla trodde Norrköping vunnit redan efter fem-sex omgångar. Inte för att vi trodde det, men som snacket gick. Men det vet alla om, att det inte  avgörs förrän i slutet och är man med i omgång 23-24 så kan man vinna. 

– Vi måste fokusera på varje match nu. Det spelar ingen roll vilka som är med i toppen, vi måste göra vårt. Många lag i toppen vinner sina matcher och vi måste göra vårt. 

”Vi har hittat en stabilitet defensivt”

När ni vann mot AIK förra derbyt fick Rikard Norling sparken kort efter det. Nu snackas det om att Stefan Billborn är pressad i Hammarby, vad kan du säga om det?

– Jag tror att Stefan Billborn sitter säkert. Han har gjort det bra med Hammarby i två år och jag tror inte att lösningen inte alltid är att byta tränare.  Det snackas ju likadant i IFK Göteborg, de har inte heller gjort det bra. Men samtidigt måste man tro på sin idé. Men sedan tror jag vi vinner på söndag. 

Vad talar för er?

– Det som talar för oss är att vi hittat en stabilitet defensivt. Vi har en trygghet där. Vi har hittat målproduktionen och är inne i en bra fas. Jag bryr mig inte om vi är favoriter eller inte. Gör vi en bra prestation vet jag att vi vinner. 

TV: ”Malmö tar SM-guldet och springer nu”

Allsvenska juryn med veckans snackisar.