Olunga lämnar Dif – för en rekordsumma

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Michael Campanella/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Michael Olunga är förlorad för Djurgården. Enligt SportExpressens uppgifter återstår bara detaljer innan spelaren säljs till

Guizhou Hengfeng Zhicheng FC. Övergångssumman landar på omkring 40 miljoner kronor.

- Jag kan inte bekräfta någonting förutom att om Olunga säljas så blir det den dyraste affären från en Stockholmsklubb någonsin, säger spelarens agent Patrick Mörk.

SportExpressen kunde för bara något dag avslöja att Michael Olunga var på väg at säljas för omkring 40 miljoner kronor. Kinesiska Guizhou Hengfeng Zicheng FC låg då närmast till att värva spelaren. Klubben slogs då med CSKA Moskva om anfallarens signatur.

Enligt SportExpressens uppgifter återstår nu bara detaljer innan affären är i hamn. Djurgården är överens med den kinesiska klubben och övergångssumman hamnar på omkring 40 miljoner kronor. Ett par små detaljer återstår men allt talar för att en affär blir klar inom de närmaste dagarna.


LÄS OCKSÅ: Storbud på Olunga


Mörk: "En rekordsumma"

– Jag kan inte bekräfta något vad det gäller klubbar. Men om Michael Olunga säljs blir det för en rekordsumma vad det gäller Stockholmsklubbar. Sedan kanske rekordet inte blir så långvarigt med tanke på att Alexander Isak är på väg att säljas.

– Men vi för se vad som händer, säger Olungas agent Patrick Mörk.

Inte heller Djurgårdens sportchef, Bosse Andersson, vill bekräfta affären.

- Jag förstår att det spekuleras kring våra spelare men Michael Olunga är Djurgårdens spelare. Vi för diskussioner med en del klubbar men vi har ingen uppgörelse, säger Andersson.