Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olsson på väg bort – nobbar januariturnén

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL IBL BILDBYRÅ
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Kristoffer Olsson är på väg att säljas från AIK . 

Enligt SportExpressens uppgifter har han nu tackat nej till Januariturnén. 

AIK väntas sälja mittfältaren i januari. 

Det svenska landslagsåret 2018 var en stor succé. Janne Anderssons gäng stod för en bragdartad insats under sommarens VM-slutspel i Ryssland och kom ända till kvartsfinal. Där blev Sverige utslaget mot England, som vann kvartsfinalen med 2-0. 

Sedan under hösten lyckades Sverige resa sig från nederlaget mot Turkiet hemma i Nations League och vinna både mot Ryssland och Turkiet och säkra avancemang från Nations League.  Därmed har Blågult en andra chans att kvalificera sig till EM-slutspelet i 2020. 

Succésäsong med AIK

AIK:s Kristoffer Olsson spelade från start i sista hemmamatchen mot Ryssland där han gjorde tävlingsdebut för Svenska A-landslaget, efter en succésäsong med AIK i allsvenskan som slutade med SM-guld. 

Han var också uttagen till landslagets Vinterturné i Qatar som inleds i morgon, men enlig SportExpressens uppgifter lämnar han nu återbud till turnén. Anledningen är att AIK är på väg att sälja honom och man har mottagit ett bud från FC Krasnodar, vilket Sportbladet har rapporterat om tidigare. 

Krasnodar har lagt bud 

Även Udinese, Fiorentina och ett par klubbar i Spanien har visat konkret intresse och för att inte riskera någon skada eller riskera en affär i vinterfönstret väljer nu Olsson att tacka nej till landslagets Vinterturné. Landslagets reser till Doha under morgondagen och under lägret väntar matcher mot Finland och Island. Matcherna spelas den 8 respektive 11 januari. Sedan tidigare har också högerbacken Johan Larsson tackat nej till turnén på grund av klubbytet från Bröndby till franska Guingamp.