AIK bekräftar – Olsson klar för ryska klubben

Kristoffer Olsson.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Kristoffer Olsson.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ

DOHA. AIK säljer Kristoffer Olsson till Krasnodar - för närmare 50 miljoner kronor. 

Precis som SportExpressens uppgifter rapporterat är affären nu avklarad. 

– Jag kommer för evigt att vara otroligt tacksam för möjligheten som jag fick i AIK, säger Olsson till klubbens hemsida.  


FÅ BÄST KOLL: Följ AIK Fotboll – direkt i Messenger 

Kristoffer Olsson har haft en succésäsong med AIK under 2018 och var en nyckelspelare när AIK tog hem SM-guldet. Ryktena har sedan dess varit många krig mittfältaren som ryktats såväl till Fiorentina, Udinese, Celta Vigo som Krasnodar. 

På söndag kväll kunde SportExpressen avslöja att Olsson, som tackade nej till Januariturnén för att han var nära en ny klubb, säljs till Krasnodar.  

Olsson har redan varit i Ryssland 

Den ryska storklubben är överens med AIK om en prislapp på nästan 50 miljoner kronor.  Spelaren har också redan varit i Ryssland för den obligatoriska läkarundersökningen och nu är mittfältaren också överens med den ryska klubben om ett långtidskontrakt. 

Affären har bekräftats på AIK:s hemsida. 

– Verksamheten på Karlberg har genererat i att AIK har köpt, utvecklat och nu sålt Kristoffer Olsson. “Koffe” har gett oss sportslig framgång och nu också ekonomiska medel att fortsätta utveckla klubben med. Vi önskar honom all lycka och välkommen åter i framtiden, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström i ett uttalande. 

– Jag har haft två fantastiska år i AIK och har utvecklats väldigt mycket under denna tid, både som fotbollsspelare och som människa. Att även få vara med och vinna SM-guld gör att det inte kan bli bättre. Jag kommer för evigt att vara otroligt tacksam för möjligheten som jag fick i AIK. All kärlek som jag fått från klubben, allt från supportrar hemma på Friends arena, till alla spelare och ledare på Karlberg. Stort tack, säger Kristoffer Olsson.

Kristoffer Olsson.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Får närmare 50 miljoner kronor

AIK får alltså närmare 50 miljoner kronor för spelaren men där FC Midtjylland, klubben som AIK köpte honom ifrån, också ska en del av övergångssumman. 

AIK har sedan tidigare identifierat West Hams Sead Haksabanovic som en tänkbar ersättare.  

Haksabanovic kan ersätta Olsson

En dialog med West Ham pågår om spelaren, där AIK helst vill köpa loss honom från den engelska klubben. Men också ett lån är aktuellt. I Krasnodar blir Olsson lagkamrat med landslagskollegan Viktor Claesson som nyligen skrev ett nytt kontrakt md klubben. 

Sead Haksabanovic.
Foto: WEST HAM TV

Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram!