Foto: Anders Wejrot Kod 031003
 Foto: Anders Wejrot Kod 031003

Olsson: "Allt fokus på det som är bra"

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Jonas Olsson har inga planer på att avgå - och har redan nu börjat förberedelserna inför ödesmatchen mot AIK.
Blåvitts tränare är övertygad om att det kommer en vinst på torsdag.
- Vi kör på, på samma sätt. Rent statistiskt kommer vi att göra mål, säger tränaren Jonas Olsson till FotbollsExpressen.se.
Under förmiddagen samlades IFK Göteborgs spelartrupp på en anläggning nära Kamratgården i Göteborg.
Där gick man igenom gårdagens match, samt tränade lätt.
Några spelare körde styrketräning medan andra hade individuell fotbollsträning med Stefan Rehn.
Förberedelserna inför ödesmatchen mot AIK på torsdag är redan i gång.
- Vi har sett matchen från i går och gått igenom den och vi kan konstatera samma sak som i går. Att vi gör en bra match, men vi vinner den inte.
- Det är bara att beklaga, säger Jonas Olsson.
Vad har ni gått igenom?
- Det som har varit bra och vi har inte gått igenom det lilla där vi missade. Allt fokus på det som är bra.
Vad har ni gjort mer under dagen?
- Vi har inte gjort så mycket, det var väldigt lätt träning. Joggat lite och lätt styrketräning.
Hur går tankarna inför matchen mot AIK?
- Vi kör på, på samma sätt. Rent statistiskt så kommer vi att göra mål. Vi har haft mer avslut på mål än vad Helsingborg har haft, så det är bara att vi måste göra det bättre när vi väl kommer till chanserna, säger han.
Du har inte ändrat inställning från i går angående att avgå?
- Nej, jag har ett kontrakt och det tänker jag fullfölja. Jag har aldrig i hela mitt liv brutit ett kontrakt och tänker inte göra det den här gången heller.
Inte ens om du kommer till en punkt när du känner att du inte har mer att ge?
- Det är en hypotetiskt fråga, men jag känner inte så nu. Jag känner att jag har stödet från spelarna och ledningen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag