Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

ÖFK:s mardrömsstart: Mål efter fyra sekunder

Foto: C More
Foto: C More

Det tog bara fyra sekunder.

Östersund fick en mardrömsstart mot Rostov – med ett sensationellt tidigt baklängesmål. 

Men sen vände allt och ÖFK vann mot den ryska ligasjuan med 4-2.

Östersunds spelare hade knappt hunnit in på planen innan 0-1-målet mot Rostov trillade in.

Direkt på avspark skickade det ryska laget upp en långboll mot ÖFK-målet. Curtis Edwards hängde inte med i markeringsspelet och Dmitri Skopintsev kunde skicka in 1-0-målet med vänsterfoten.

Tiden?

Fyra sekunder, enligt C Mores grafik.

– Det tog fyra sekunder. Så kan det gå... Det måste vara det snabbaste målet i Marbella någonsin. Uppförsbacke direkt för Östersund, som inte hänger med, säger kommentatorn Adam Pinthorp i C Mores sändning.

Kvitterat – efter Rostovs självmål

Visst, målet gjordes i en träningsmatch, men är jämförbart med allsvenskans snabbaste mål någonsin. Det var säsongen 2010 som Kalmars Daniel Mendes gjorde mål efter sex sekunder hemma mot Helsingborg.

Det tog ett tag innan ÖFK hämtat sig och det såg skakigt ut i ett par minuter. Sen spelade laget upp sig och ett par minuter innan halvtidsvilan kom kvitteringen.

Nyförvärvet Charlie Colkett slog en hörna från högerkanten in i Rostovs straffområde, där en rysk försvarare i sin tur nickade in bollen i eget mål. Otagbart för målvakten.

Östersund vände och vann mot Rostov

Östersund åkte sen på ytterligare ett baklängesmål då den förre MFF-skyttekungen Vidar Örn Kjartansson fick in bollen förbi Aly Keita, men skulle ändå komma att vända mot den ryska ligasjuan.

Douglas Bergqvist kvitterade först till 2-2 och med 20 minuter kvar kom 3-2 från straffpunkten.

Målskytt: Charlie Colkett.

Med ett par minuter kvar av träningsmatchen stängde Jerell Sellars matchen då han dundrade in 4-2 med vänsterfoten – rätt upp i krysset.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!