Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

ÖFK utmanar topplag – i jakten på tränaren

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Ian Burchnall kunde andas ut efter det säkrade allsvenska kontraktet.

Nu kan han lämna Östersund.

Tränaren förhandlar med en engelsk klubb och Jönköpings Södras Andreas Brännström är ÖFK:s nya huvudspår, skriver Östersunds-Posten. 

Östersunds FK överlevde säsongen 2019 med nöd och näppe.

Förutom de ekonomiska problemen och rättegången mot Daniel Kindberg hade klubben stora bekymmer på fotbollsplanen och trots en riktigt svag säsong spelas det allsvenskt på Jämtkraft arena även nästa säsong.

Kanske gör man det under en ny tränare.

Ian Burchnall tog över jobbet efter att succétränaren Graham Potter lämnat Östersund sommaren 2018. 

Enligt uppgifter till Östersunds-Posten befinner sig Burchnall just nu i England för att hälsa på släkt och vänner med sin familj, men också för at förhandla med den engelska League Two-klubben Carlisle United.

Uppgifter: Brännström aktuell för ÖFK

Burchnall själv dementerar att han ska vara aktuell för en permanent flytt.

– Det ligger inget i det. Jag har ingen aning varifrån det kommer. Jag har en agent och han ringer mig ibland. Om det skulle vara aktuellt, då hade han ringt mig. Men det har han inte, säger Burchnall till tidningen.

– Helgen för mig handlar om att överleva. Min fru är borta och jag ska ta hand om tre barn.

Enligt ÖP har Östersund redan börjat leta efter ersättare till Burchnall och enligt tidningen ska huvudspåret vara Jönköpings Södras tränare Andreas Brännström, som tidigare har kopplats ihop med både Malmö FF och AIK.

– Jag vet inte var allt kommer ifrån. Det är mycket skriverier på bloggar och liknande. Min plan är att vara kvar i J-Södra och göra det lite bättre nästa år, sa Brännström nyligen till JP.