Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

ÖFK går emot råden – åker på läger i Spanien

Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sef avrådde från att ha träningsläger utomlands. 

Trots rekommendationen väljer Östersunds FK att åka till Spanien för uppladdning inför allsvenskan 2021. 

– Utifrån rådande läge med smitta i hela samhället kan det till och med vara bra att bo och träna i en bubbla i Malaga, säger tränaren Amir Azrafshan. 

Det var förra veckan som Sef, elitfotbollens intresseorganisation, gick ut och uppmanade samtliga allsvenska klubbar att inte åka utomlands för träningsläger. 

Men trots avrådan väljer Östersunds FK att åka till Spanien för att ladda inför säsongen som börjar i april. ÖFK kommer att befinna sig i Malaga mellan 16 januari och 6 februari. 

– Utifrån rådande läge med smitta i hela samhället kan det till och med vara bra att bo och träna i en bubbla i Malaga och enbart vara med varandra på det här sättet, säger tränaren Amir Azrafshan till klubbens hemsida. 

”Vår rekommendation är en rekommendation”

– De åtgärder den professionella researrangören har på plats, samt de egna åtgärderna bedömer vi vara tillräckliga, säger vd Michael Schahine. 

Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk elitfotboll säger till Fotbollskanalen att de rekommenderar att inte åka, men att det är upp till varje klubb att bestämma hur de själva vill göra. 

– Varje klubb bestämmer själva hur de vill göra. Sef är ingen myndighet utan varje klubb måste svara på hur de har resonerat. Vår rekommendation är en rekommendation och inget annat, säger Enquist.