Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: Stjärnan lämnar Hammarby

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN

SportExpressen avslöjade onsdagen att Muamer Tankovic lämnar Hammarby för grekiska AEK Aten. 

Nu är det officiellt. 

– Jag älskar Hammarby, det är min klubb. Det var inget lätt beslut det här…, säger Tankovic till Bajens hemsida. 

Både Vladimir Rodic och Muamer Tankovic lämnar Hammarby inför den stundande höstsäsongen. Rodic flyttar till Norge och Tankovic är klar för Aten – trots att han skrev på ett nytt avtal med Hammarby i somras. 

– Vi har varit medvetna om situationen och vi räknade egentligen med att han skulle lämna redan under vinterfönstret 2020. Det nya avtalet ”Mujo” skrev med oss i somras reglerade tydligt att han hade möjligheten att lämna under innevarande fönster. Nu såg det ändå ut som att vi skulle kunna behålla honom åtminstone säsongen ut, men så dök detta upp i elfte timmen, säger sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida. 

Totalt gjorde Muamer Tankovic 83 allsvenska matcher för Hammarby där det blev 29 mål. Men nu flyttar han till Grekland, som SportExpressen avslöjade under måndagen. 

– Jag älskar Hammarby, det är min klubb. Det var inget lätt beslut det här… Min resa går nu vidare till Grekland, men en vacker dag kommer vi ses igen. Ett tack är inte tillräckligt till alla fans, spelare, ledare och alla som jobbar i klubben, men verkligen – tack så mycket för allt, säger han.

TV: ”Det är en jättesmäll – helt brutalt”