Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: Stefanelli lånas ut – återigen

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Nu är det helt klart. 

Nicolas Stefanelli lånas ut till Union La Calera i Chile – det skriver AIK på sin hemsida. 

Lånet sträcker sig till 10 december 2019. 

För en knapp månad sedan återvände Nicolas Stefanelli till AIK efter att ha varit utlånad till cypriotiska Anorthosis. 24-åringen satt på bänken hela matchen när AIK tog emot Helsingborg för en dryg vecka sedan, men har i övrigt inte funnits med i matchtruppen sedan återkomsten.

Och för några dagar sedan verkade det vara helt klart att Stefanelli skulle till den chilenska klibben då de bekräftade det på sin Twitter. Men inlägget togs senare bort. 

Stefanelli klar för chilensk klubb

Men nu är det alltså helt klart att argentinaren flyttar från AIK till Union La Calera i Chile. Låneavtalet sträcker sig till 10 december 2019, skriver AIK på sin hemsida. Avtalet innehåller även en köpoption. 

Det har hittills blivit 44 tävlingsmatcher, varav 27 från start, för honom i AIK-tröjan och han har svarat för 17 mål och fem målgivande passningar.